Francuzi pod Jastrepcom

Izvor: Blic, 21.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi pod Jastrepcom

Ako je suditi po onoj narodnoj da se po jutru dan poznaje, onda se slobodno može reći da će se ove godine u banjskom lečilištu Ribarska Banja kod Kruševca tražiti mesto više. Pored domaćih gostiju, dolazak su po grupama najavili i turisti iz Francuske, Španije, Holandije, Danske i drugih evropskih zemalja, a u renoviranje lečilišnih i turističkih kapaciteta od početka godine do sada uloženo je 50 miliona dinara.

Prema rečima dr Branislava Katančevića, direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ribarske Banje, ta zdravstvena ustanova je na dobrom putu da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je ovde ostvareno 153.000 noćenja, dok je preko 30.000 noćenja realizovano u privatnom smeštaju. To je, kako se ističe, bio apsolutni rekord u skoro dva veka postojanja i rada ove zdravstvene ustanove.

- Kapaciteti specijalne bolnice Ribarske Banje praktično su rasprodati do kraja ove godine. U prilog tome govori i zaključeni ugovor sa Fondom zdravstvene zaštite o lečenju 75.000 dijabetičara. Potom, dogovor sa PIO za prevenciju i lečenje više do 10.000 penzionera Srbije sa invaliditetom, sindikalnim organizacijama naše zemlje o boravku i prevenciji 35.000 radnika, a očekujemo između 35 i 40.000 povratnika koji su se već uverili u kvalitet naših usluga. Posebno nas raduje najavljeni dolazak gostiju iz Francuske, Španije, Holandije, Danske i drugih evropskih zemalja. Za njih smo pripremili luksuzne apartmane koje izdajemo u komercijalne svrhe - kaže dr Katančević.

Stara vodenica upotpunjuje ambijent banje

Za poslednjih pet godina u izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju smeštajnih i lečilišnih, sportskih i turističkih objekata ove zdravstvene ustanove uloženo je preko 10.000.000 evra, a od početka godine do sada ta cifra se kreće oko 50.000.000 dinara. Ove godine izgrađena je nova apoteka i biblioteka, proširen je prostor recepcije, kao i prostorije za hidro i terapeutsko lečenje bolesnika, a na temeljima starog turskog kupatila gradi se super moderan velnes centar vredan 5,5 miliona evra.

Jubilej - 175 godina postojanja

Ovo banjsko lečilište slavi ove godine 175 godina postojanja i rada. Početak proslave ovog značajnog jubileja zakazan je za 30. maj kada kreće „Kulturno leto Ribarske Banje”, koje će trajati sve do kraja oktobra meseca. U okviru ove tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije nastupiće preko 4.000 učesnika, biće organizovane izložbe zdrave hrane i domaće radinosti, sportska takmičenja, modne revije... Procena je da će sadržaje te manifestacije videti više od 100.000 posetilaca iz zemlje i sveta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.