EPILOG UDESA KOJI JE IZAZVAO VODITELJ: Šta čeka Kalinića?

Izvor: Press, 04.Feb.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPILOG UDESA KOJI JE IZAZVAO VODITELJ: Šta čeka Kalinića?

Mađarske državljanke K. N. i D. K., povređene u udesu koji je u nedelju oko 11.40 u bruskom selu Dupce izazvao Milan Kalinić, otpuštene su sa Odeljenja hirurgije i ortopedije kruševačke bolnice, dok je teže povređeni vozač "suzukija" F. G. u međuvremenu prebačen u beogradski KCS zbog specifičnog zdravstvenog stanja.
Epilog udesa koji je izazvao poznati voditelj i glumac biće najverovatnije podnošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krivične prijave protiv Kalinića zbog sumnje da je izvršio teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kalinić je upravljajući džipom "landrover" prešao na suprotnu stranu kolovoza i sudario se sa "suzukijem" u kome je bilo četvoro Mađara. Izletanje iz krivine ostavilo je zdravstvene posledice samo na putnike koji su se kretali ka Kopaoniku, jer u nezgodi Kalinić nije povređen.
- Vozač F. G. (49) je najteže prošao, jer nema jedan bubreg, a postojala je opasnost da drugi organ pravi problem usled povreda glave - navodi izvor "Novosti" iz Opšte bolnice. - Pacijentkinja K. N. je nešto duže zadržana najpre na Odeljenju intenzivne nege, a potom i na Hirurgiji kako bi se proverili snimci abdomena sa ultrazvuka. Najmlađa među njima, D. K. (17) otpuštena je sa lečenja još u ponedeljak.

PROČITAJTE JOŠ:
HOROR NESREĆA: Pevačica automobilom sletela u nabujalu Bosnu, bezuspešno pokušavala da se izvuče!
TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Mladić se obesio posle izlaska sa društvom!
Tri putnika zadržana u bolnici, ostali se vraćaju
   
Pacijentkinja K. N., koja kao i njeni najbliži nije bila životno ugrožena posle nezgode, sa ćerkom i rodbinom napustila je u utorak bolnicu i dobro se oseća. Njoj je u nezgodi osim stomaka povređena i desna podlaktica, a ima i podlive ispod levog oka. Nije dozvolila fotografisanje niti davanje izjava medijima.
- Vozio je moj prijatelj, a u kolima je bio i moj sin sa devojkom - ispričala je K. N., čija je porodica iz mađarskog grada Orošhaza.
Prema nezvaničnim saznanjima, u Osnovnom javnom tužilaštvu iz Brusa čekaju da se kompletira predmet i potom zvanično dostavi krivična prijava sa pratećom dokumentacijom. Izjave od povređenih Mađara nisu tražene jer je to bila procena nadležnog tužilaštva, a kako nezvanično saznajemo, Kalinić je izjavio da je put bio klizav i nije želeo da izbegne odgovornost za nastalu situaciju.
ZAPREĆENA KAZNA
Prema Krivičnom zakoniku, za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja može se izreći kazna u rasponu od jedne do osam godina zatvora, u zavisnosti od posledica koje su usledile. Ako je reč o nehatu, a tom prilikom su putnici zadobili teške telesne povrede predviđena kazna je do četiri godine. Zakon nalaže i obavezno izricanje mere zabrane upravljanja motornim vozilom.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.