Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni fakultet u Kruševcu za razvoj visokog obrazovanja u tom regionu

Kruševac je dobio prvi državni, Poljoprivredni fakultet, čime su stvoreni uslovi za razvoj visokog obrazovanja u ovom regionu, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

Šarčević je tokom posete novoosnovanom fakultetu kazao da je reč o 14. fakultetu u okviru Univerziteta u Nišu i da bi trebalo da nadomesti ono što nedostaje tom delu Srbije - visoko obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u oblasti poljoprivrede, jer je to od velike važnosti za razvoj ovog regiona.

"Otvaranje Poljoprivrednog fakulteta je uspešan poduhvat Univerziteta u Nišu, ministarstva i inicijatora Grada Kruševca", kazao je Šarečeviš, a prenelo Ministarstvo prosvete.

Vlada Srbije je u maju donela Odluku o osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu.

U toku je proces akreditacije ustanove, a naredne akademske godine fakultet će upisati prve studente na tri studijska programa - stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo i voćarstvo i vinogradarstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Prvi državni fakultet u Kruševcu važan za razvoj obrazovanja

Izvor: Blic, 14.Okt.2017

Kruševac je dobio prvi državni, Poljoprivredni fakultet, čime su stvoreni uslovi za razvoj visokog obrazovanja u ovom regionu, kaže ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević...Šarčević je tokom posete novoosnovanom fakultetu kazao da je reč o 14. fakultetu u okviru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.