Drvenom letvom izmasakrirao troje staraca

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvenom letvom izmasakrirao troje staraca

VLASOTINCE - U selu Kruševica kod Vlasotinca desio se zločin kakav ne pamti niko u tom kraju - svirepo je ubijeno troje meštana, čija su izmasakrirana tela nađena preksinoć. Usledila je potraga za ubicom, koji je juče nađen obešen u svojoj kući u komšiluku. Policija pretpostavlja da je zločinac, inače narkoman, imao saučesnika, za kojim se još traga.

Vest o zločinu odjeknula je preksinoć kada je policija nakon prijave u kući Markovića zatekla tela supružnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vidosave (81) i Čedomira (77) i njihove prve komšinice Smilje Ivanović (83). Troje staraca je, prema prvim pretpostavkama, usmrćeno sekirama, koje su nađene u kući, ali se kasnije ispostavilo da su masakrirani drvenom letvom.

U kuću Markovića policija je došla po prijavi Miroslava Cvetkovića, zeta Smilje Ivanović, koja je živela sama u kući. Na osnovu Cvetkovićeve izjave pretpostavlja se da se stravičan zločin dogodio u prethodna dva-tri dana.

- Taštu sam poslednji put video pre tri dana, a njen nestanak primetio sam juče, kada sam došao da cepam drva. Nigde je nije bilo, tražio sam je i tako zakucao i na vrata Markovića. Bila su zaključana, niko se nije odazivao, pa sam posumnjao da nešto nije u redu - priča Cvetković, koji živi u šest kilometara udaljenom Vlasotincu.

Ćerka i unuk ubijenih Vidosave i Čedomira Markovića

Policajci koji su u kuću Markovića ušli u sredu u 19 sati zatekli su stravičan prizor. Starac i njegova žena su ležali u lokvama krvi u jednoj, a komšinica u drugoj sobi.

- Čedomirovo lice je bilo izmasakrirano do neprepoznatljivosti, a žene su udarane u potiljak - priča jedan očevidac.

Istražni sudija Višeg suda u Leskovcu Mihajlo Petrović rekao je „Blicu" da su u kući nađene dve sekire koje su predate balističarima na veštačenje. Jedan od patologa pretpostavlja da su povrede najverovatnije nanete tupom stranom sekire.

Odmah po otkrivanju zločina, policija je započela istragu kako bi došla do ubice. Obavljeni su razgovori sa meštanima, a prva sumnja pala je nekoliko sati kasnije, i to na komšiju I. J. (43), inače narkomanskog zavisnika koji je, kako se ispostavilo, od žrtava često pozajmljivao novac. Patrola policije je krenula ka njegovoj kući. Ušli su unutra u 16.10 i zatekli ga obešenog.

Načelnik PU u Leskovcu Vladimir Žugić izjavio je da dokazi sa mesta zločina ukazuju na to da je I. J. izvršilac trostrukog ubistva.

- Policija je krenula da ga privede. Međutim, našli su ga obešenog u njegovoj kući - rekao je Žugić. Smilja Ivanović, komšinica takođe ubijena

Kako "Blic” saznaje, policija pretpostavlja da I. J. nije jedini izvršilac zločina i da je u svirepom pohodu imao saučesnika,

za kojim se sada traga. Seljani i porodica ubijenih staraca veruju

da je motiv stravičnog zločina - koristoljublje.

Ćerka Vidosave i Čedomira, Ljubinka Mitić iz leskovačkog sela Mrštane, kaže da je njen otac pozajmljivao novac mnogima.

- Možda je stradao zato što nekom nije dao ili što više nije imao šta da daje - komentarisala je Ljubinka

dok je sa sinom Sašom uplakana čekala da se završi uviđaj

kako bi ušla u kuću zlosrećnih roditelja.

Vidosava i Čedomir su bili teško pokretljivi i hodali su uz pomoć štaka i štapa. Njihov unuk Saša kaže da su retko izlazili iz kuće i da zato komšije i nisu obratile pažnju na njihovo odsustvo.

- Koliko god bili stari i bolesni, nisu zaslužili ovako stravičan kraj jer se nikome nisu zamerili - očajan priča Saša.

Među 400 meštana sela Kruševica juče je malo ko uspevao da prikrije strah koji je posle zločina zavladao selom.

- Bilo je ovde čestih krađa alata, kazana za pečenje rakije i živine, pa smo uveče svi zaključavali kapije i kuće, ali ovo je izazvalo paniku među ljudima - pričao je juče ujutru komšija ubijenih staraca, ne sluteći da će po podne u tom istom zaseoku biti nađeno i telo osumnjičenog ubice.

Markovići su inače živeli od skromne Čedomirove penzije, ali komšije kažu da je pre nekoliko meseci primio zaostale plate ili otpremninu iz bivše firme.

- Znam da se pohvalio time i da je nekim mlađim ljudima iz sela pozajmljivao novac - tvrdi jedan od Čedomirovih komšija.

Povezane vesti: Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.