Divan gest: Lovci poklonili svoju lovinu deci s posebnim potrebama

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divan gest: Lovci poklonili svoju lovinu deci s posebnim potrebama

Lovci Lovačkog udruženja „Toplica“ sekcija „Kruševica“ poklonili su divlju svinju, svoju lovinu Dnevnom boravku „Sunce“ u kojem su smeštena deca sa posebnim potrebama.

Oni pozivaju sve lovce da organizuju slične akcije, jer je puno institucija i pojedinaca kojima treba pomoći. Kako kaže Nikola Lekić, koji je kao lovac član ove sekcije, ovo je samo mali znak pažnje Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u okviru kojeg je i ovaj boravak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
- Ovu lovinu je prošle nedelje obezbedilo desetak lovaca i samo je početna akcija koju smo rešili da sprovedemo. Želimo da kažemo da lovci nisu krvoločni i da im nije cilj prosto ubijanje životinja, već da se trudimo da lov podignemo na viši nivo- kazao je Lekić.

Kvalitet mesa koji su odneli na poklon, prethodno je ispitan na niškom Institutu za javno zdravlje, koji je potvrdio kvalitet.

U Dnevnom boravku „Sunce“ ima oko dvadesetak korisnika.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.