Digitalna ekspedicija ovog vikenda u Kruševcu (VIDEO)

Izvor: Beta, 25.Sep.2021, 14:22

Digitalna ekspedicija ovog vikenda u Kruševcu (VIDEO)

Kruševac je ovog vikenda domaćin "Digitalne ekspedicije", karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti, saopštili su organizatori tog dogadjaja.Kruševljani su na Gradskom trgu imali priliku da se upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor.Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, ocenio jeda je na dosadašnjim putovanjima "Digitalna ekspedicija" naišla na veoma dobar odziv."Posebno je značajno što deca vrlo aktivno učestvuju u programima Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, što govori o tome da već sada imaju svest o potrebi za onlajn zaštitom. Naš cilj jeste da se teme digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti nadju medju važnim temama na kojima će se zasnivati savremeno srpsko društvo", kazao je Savić.Pomoćnica ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica izjavila je da postojeći starosni jaz u nivou digitalne pismenosti i veština sprečava najstarije sugradjane da jednako učestvuju u digitalnom svetu."Kako bi se ovaj jaz premostio, neophodno je da se ulože dodatni napori... Sa zadovoljstvom mogu da najavim, da u narednom periodu, u saradnji sa partnerima iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, planiramo da nastavimo podršku gerontološkim centrima i domovima za odrasle i stare širom ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Savić:Deca vrlo aktivno učestvuju u programima Nacionalnog kontakt centra za bezbednost na internetu

Izvor: Beta Video, 25.Sep.2021

BEOGRAD - ``Podizanje nivoa bezbednosti na internetu naših najmlađih je veoma važno da bi imali zdravo detinjstvo``, kazao je Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.