Devojčica i dalje životno ugrožena

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica i dalje životno ugrožena

Niš -- Devojčica N.O. (12) iz Kruševca, koja je jutros pala sa terase na drugom spratu hotela "Čair" u Nišu, i dalje je životno ugrožena.

Njeno stanje biće intenzivno praćeno u narednih 48 sati.

Devojčici su zbog obilnog krvarenja odstranjeni jetra i levi bubreg, a zbog preloma donje vilice urađena je privremena fiksacija, rečeno je Tanjugu na Dečijoj hirurškoj klinici u Nišu.

Zbog povreda glave ona još uvek nije dobro orijentisana u vremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostoru i prema ljudima, rekli su lekari Dečje hirurgije u Nišu, dok će zbog obilnog krvarenja unutrašnjih organa, koje je hirurškom intervencijom zaustavljeno, njeno stanje biti intezivno praćeno u narednih 48 sati.

Devojčica je prilikom pada zadobila je višestruke povrede glave, grudnog koša, jetre, slezine i ekstremiteta.

Lekari očekuju da će se stanje devojčice stabilizovati, ali za sada ne žele da daju bilo kakve prognoze.

Policija utvrđuje okolnosti pod kojima je devojčica pala sa terase.

Nakon sinoćnjeg treninga na bazenima Sportskog centra Čair, N.O. i još 45-oro dece u 22 sata su bili u svojim sobama. Oko pola 11 treneri su obišli sobe i utvrdili da svi mladi plivači spavaju. Oko jedan sat posle ponoći, jedan od trenera je kroz prozor čuo jecaje dvanaestogodišnje N.O.

"Oko jedan sat noćas devojčica je pala sa terase. Srećom, trener koji je bio u sobi ispod je čuo pa su intervenisali treneri i portir koj je bio na dežurstvu. Hitna pomoć je brzo došla. To je petokrevetna soba na drugom spratu hotela gde su bile još četiri devojčice. Prema rečima njihovog trenera one ništa nisu čule", naveo je Bratislav Ignjatović, direktor SC Čair.

Devojčica je u niški Klinički centar prevežena u svesnom stanju ali sa brojnim povredama opasnim po život.

"Ona ima brojne povrede... ono što mi zovemo politrauma. Prelom lobanje i vilice, kontuziju pluća, povredu slezine i bubrega. Sada je na postoperativnom oporavku, stabilnih je vitalnih parametara ali i dalje u stanju životne ugroženosti", kaže Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Klinike za dečiju hirurgiju.

Uznemireni roditelji u niškoj bolnici čekaju na vest da devojčica više nije u opasnosti, dok policija pokušava da utvrdi kako je 12-godišnjakinja u sred noći pala sa visine od 7,5 metara.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica pala sa terase

Izvor: RTS, 26.Jul.2012

Operisana devojčica iz Kruševca, koja je noćas pala sa drugog sprata prenoćišta "Čair" u Nišu. Njeno stanje i dalje veoma teško...Dvanaestogodišnja devojčica iz Kruševca pala je sa drugog sprata zgrade u Nišu i zadobila povrede opasne po život. Devojčica je operisana na dečijoj hirurškoj...

Nastavak na RTS...

Niš: Devojčica (12) pala s drugog sprata!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jul.2012

N. O. iz Kruševca pala je s drugog sprata zgrade u Nišu i zadobila povrede opasne po život. Ona je boravila u plivačkom kampu, a okolnosti nesreće se utvrđuju

Nastavak na Telegraf.rs...

Devojčica pala sa drugog sprata hotela

Izvor: Šumadija Press, 26.Jul.2012

Devojčica iz Kruševca pala je oko jedan sat iza ponoći sa terase na drugom spratu hotela "Čair" u Nišu i zadobila povrede opasne po život.

Nastavak na Šumadija Press...

Devojčica povređena u Nišu životno ugrožena

Izvor: Mondo, 26.Jul.2012

Devojčica N.O. (12) iz Kruševca, koja je jutros oko jedan sat iza ponoći pala sa terase na drugom spratu prenoćišta "Čair" u Nišu i dalje je životno ugrožena. Njeno stanje biće intenzivno praćeno u narednih 48 sati.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.