Decu su izvlačili iz kuće u plamenu kroz prozor, sada žive od pomoći

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 16:45

Decu su izvlačili iz kuće u plamenu kroz prozor, sada žive od pomoći

Petočlana porodica Milenković iz kruševačkog naselja Mudrakovac, u požaru je ostala bez krova nad glavom. Uzrok nesreće, za koji se sumnja da je loša instalacija, utvrdiće istraga. Za Katarinu, Miroljuba i njihove tri devojčice, Teodoru, Anastasiju i Jelicu, najvažnije je da se što pre pronađe adekvatan privremeni smeštaj.
Dom koji su nakon podstanarskog života, pre sedam godina, Milenkovići >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sebi stvorili uništen je u plamenu koji je oko ponoći buknuo. Najdragocenije Miruljub je uspeo da sapase.
"On je izašao kroz prozor naše spavaće sobe. Ja sam mu decu dodala i izašla sam kroz prozor. Komšijama hvala koji su primetili, koji su pozvali vatrogasce, koji su pritrčali, pokušavali da suzbiju plamen, da ne ode previše", priča Katarina Milenković.
Miroljub Milenković kaže da je pred njima borba. Žive od socijalne pomoći i od dečjeg dodatka.
"Radim na privremenim poslovima, koliko šta ima, ko me pozove. Rado se odazovem svakom pozivu, svakom poslu. Moram da se obratim državnim institucijama, za neku pomoć, bilo kakvu", ističe Miroljub.
Pomoć humanih ljudi Apel za podršku porodici kojoj sada sve nedostaje, širi se društvenim mrežama, nalazeći pud do humanih ljudi.
"'Čarapansko srce' se prvo odazvalo jer su deca deo našeg udruženja kroz razna inkluzivna druženja. Mi smo do sada već i dostavili neku vrstu pomoći, a nama je plan da od sakupljenog novca, naravno u zavisnosti od iznosa koji bude sakupljen, platimo kiriju bar za prvih mesec dana, kad smeštaj bude pronađen", navodi Milena Popović iz ovog humanitarnog udruženja.
Jedanaestogodišnja Teodora, godinu mlađa Anastasija i petogodišnja Jelica ne žele da se odvoje od roditelja. Prvo pribežište pružili su im poznanici. U skromnom domu, sada ih je devetoro.
"Mi imamo decu, hvala bogu, mi znamo šta je bol za decu. Zato smo ih i pustili kod mene ovde. Sa mnom je, prihvatili smo ga kao da je naša porodica. Šta ću drugo da radim, dok ne sredi kuću. Kad sredi biće u svojoj kući", kaže Dragan Ilić.
Vatra je Milenkovićima uništila deo domaćinstva, ali ne i nadu da će uz pomoć grada i humanih ljudi kuću obnoviti i u njoj uskoro ponovo živeti.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.