Dani Ćirila i Metodija

Izvor: NaDlanu.com, 21.Maj.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Ćirila i Metodija

Manifestacija Dani Ćirila i Metodija u Srbiji, biće organizovana u čast slovenskih prosvetitelja od 23. do 26. maja u Beogradu, Kruševcu i Ribarskoj banji.

Smotra će biti otvorena u sredu 23. maja u 19 sati svečanom akademijom posvećenom slovenskim apostolima, na kojoj će učestvovati pisci iz Bugarske, Makedonije, Rusije, Crne Gore i Srbije.U Beogradu će u četvrtak 24. maja u 11 sati na spomenik Ćirilu i Metodiju biti položeno cveće, a u Ruskom domu u 19 biće organizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pesničko veče.U petak 25. maja u Kruševcu biće organizovan pesnički skup "Slovo o misiji svete braće Kirila i Metodija" i okrugli sto "Prisustvo svete braće Kirila i Metodija među nama danas - svestrana objava".Završno književno veče Međunarodnih dana svetih Chirila i Metodija u Srbiji biće održano u petak 25. maja u 21.00 u Ribarskoj banji.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.