DS traži od socijalista koaliciju u četiri grada

Izvor: Blic, 01.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži od socijalista koaliciju u četiri grada

Osnivanje nove koalicije u Kruševcu, Kraljevu, Čačku, Leskovcu i Požarevcu kako bi u ovim opštinama bila formirana većina koju bi činili poslanici koalicije „Za evropsku Srbiju" i SPS predlog je koji će socijalistima izneti demokrate. Ova ponuda demokrata, kako „Blic" saznaje, naći će se na stolu tokom predstojećih dogovora o raspodeli javnih preduzeća.

Demokrate, kako naš list saznaje, spremne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su da sa socijalistima oforme većinu u Kruševcu, Čačku, Kraljevu, Leskovcu i Požarevcu umesto dosadašnje većine koju čine SPS, SRS, DSS i NS. Demokrate su zainteresovane da nakon toga dođe do promene vladajuće koalicije i u dvadesetak manjih gradova u Srbiji poput Aranđelovca i Vlasotinca. Zauzvrat, Demokratska stranka ponudiće čelnim ljudima u SPS da ova stranke uđe sa njima u koaliciju i u onim gradovima gde većinu ima koalicija „Za evropsku Srbiju", kao što je slučaj bio Vojvodini. Nove koalicije ZES-SPS, demokrate očekuju prvo Rumi, Knjaževcu, Vrnjačkoj Banji i Prijepolju, gradovima u kojima će biti ponovljeni lokalni izbori 9. novembra.

Iz SPS, međutim, poručuju da odbori ove stranke imaju autonomiju u odabiru partnera u lokalnim skupštinama, ali potvrđuju da će do promena uskoro najverovatnije doći u Kraljevu i Požarevcu gde je zbog podele radikala i osnivanja nove Srpske napredne stranke došlo do blokade rada u skupštini.

- SPS uvek nastoji da zadovolje interese građana pošto se pitanja lokalne samouprave uglavnom svode na probleme infrastrukture i probleme iz običnog života građana - kažu socijalisti i poručuju da će zbog toga verovatno doći do promene vladajuće većine u skupštinama opština Kraljevo i Požarevac pošto u interesu građana nije blokada skupštine.

Demokratama „Kolubara", socijalistima EPS

U podeli javnih preduzeća Demokratska stranka spremna je da EPS prepusti socijalistima, ali samo u slučaju da direktor površinskog kopa „Kolubara" bude sa kvote DS. Kako je „Blic" ranije pisao, demokrate će SPS prepustiti osim EPS-a i „Dunav osiguranje" i PIO fond, koje su se prema ranijim najavama nalazili na listi preduzeća koja treba da pripadnu DS.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.