DETE JE SAMO ISTRČALO NA PUT Porodica očajna zbog tragične smrti dečaka (6)

Izvor: Press, 17.Okt.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DETE JE SAMO ISTRČALO NA PUT" Porodica očajna zbog tragične smrti dečaka (6)

Porodica šestogodišnjeg dečaka Alena J., koji je stradao preksinoć na putu Kruševac-Aleksandrovac u selu Pepeljevac, čeka da preuzme telo mališana. Strina Marijana Vujičić svedoči da više ne znaju odakle im suza.
Foto:blic
- Bili su kod nas u Cerovi i na putu do Pepeljevca gde dever živi sa četvoro dece, svratili do prodavnice u centru sela. Kupovali su namirnice, pazar ko svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << drugi dan. Dete je samo istrčalo na put i udario ga je auto. Užasnu vest javila mi je ćerka. Još uvek mi nije jasno šta se sve dogodilo. Malog nisam stigla da vidim živog posle nesreće... - priča za “Novosti” Marijana Vujičić.

Sagovornici ovog lista kažu da se tragedija dogodila u par sekundi, i istrčavanje deteta na put i direktan kontakt sa vozilom “jugo 55”, za čijim je volanom bio Z. P. (43)iz Aleksandrovca. Alenov otac, Srđan poleteo je za sinom, uzeo ga u ruke. Kaže da je na putu još uvek bio živ. Kolima meštanina Pepeljevca prebačen je do hitne. Spasa, na žalost, nije bilo.
Dečkić je živeo sa ocem u Pepeljevcu, odakle su se doselili iz Nemačke. Jedno vreme živeli su i u kruševačkom selu Čitluk. Majka pokojnog dečaka koja se razišla od Alenovog oca i zadržala dvoje zajedničke dece, trebalo je da doputuje u toku dana.
Porodica je pripremala skromni dom, kako bi rodbina i prijatelji mogli da se oproste od dečaka. Nije bilo poznato kada će ga sahraniti.
 



Foto: M. Šurjanac / RAS Srbija
- Dete je bilo mirno i poslušno, stvarno dobro, braća su u Cerovi, sa mojom decom, imam i četiri unučeta - kaže uplakana strina.
- Ovo je mnogo teško vreme za sve nas, a Srđanu je sigurno najteže, jer mnogo voli svoju decu i trudi se da im obezbedi šta god treba.
Kako su “Novosti” već objavile, lekari su odmah okarakterislai dečakove povrede kao vrlo teške, a prve pretpostavke da je reč o životno ugroženom mališanu pokazale su se kao tačne ubrzo po prijemu.

Uprkos svim naporima medicinara, Alen J. je podlegao povredama. Vozač Z. P. nije bio pod dejstvom alkohola i nije u određena mera zadržavanja. Još uvek se istražuju okolnosit koje su dovele do tragedije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.