Čačanski Moravac protiv Voše

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Dec.2012, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanski Moravac protiv Voše

BORAC MOCART SPORT – VOJVODINA SRBIJAGAS 79:70 (26:21, 18:20, 18:20, 17:9)
Dvorana Borca kraj Morave. Gledalaca: 750. Sudije: Mrdak, Čukalović (Beograd), Milojević (Kruševac).
BORAC MOCART SPORT: Šljivančanin 18, Prolović 7, Trtić 17, Kosanović, Zoćević, Mitrović, Vasiljević, Todorović 14, Marković, Radisavljević, Radović 2, Pantić 21.
VOJVODINA SRBIJAGAS: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Petković 3, Kužeta 9, Marković 22, Šešlija, Ivelja, Stojačić 10, Marojević 6, Kalinić 4, Čampara, Đumić 5, Zeković 11, Pašajlić.
Na početku utakmice košarkaši oba tima i prisutni u dvorani kraj Morave minutom ćutanja odali su poštu prerano preminulom centru Nikoli Iliću koji je svojevremeno nosio dres čačanskih klubova Borca i Železničara, kao i Metalca i FMP–a.
U borbi za bodove više znanja i umešnosti imali su domaći. Vodili su tokom cele utakmice, ali je konačna odluka o pobedniku pala u poslednjoj četvrtini.
Poenima Prolovića Borac je u drugom minutu prvi put došao do prednosti, a ubrzo je stigao i do suficita od osam poena.
Posle serije Vojvodine 6:0 trener Čačana Raško Bojić zatražio je prvi odmor. U finišu prve četvrtine domaći su uglavnom održavali prednost od pet poena pa su taj kvartal završili rezultatom 26:21.
U prvih pet minuta druge deonice obe ekipe su postigle po šest poena. Bitne koševe za Novosađane dali su Marojević i Marković koji je postigao trojku za novi rezultatski priključak (34:32), a Kalinić je izjednačio rezultat.
Drugi kvartal pripao je gostima, ali su na odmor domaći ipak otišli sa prednošću od tri poena (44:41). Početak drugog poluvremena obeležio je Todorović sa dve postignute trojke. Čačani su u 26. minutu utakmice vodili rezultatom 56:49.
Uzvratio je iskusni Marković svojom četvrtom trojkom. U 28 minutu pri rezultatu 58:52 gosti su zatražili novi tajm–aut. Borac Mocart Sport je u poslednjih deset minuta ušao sa poenom viška (62:61).
Prva tri minuta poslednje četvrtine domaći nisu postigli poene pa su gosti preveli rezultat u svoju korist.
U 35. minutu Borac je posle trojke Šljivančanina i dvojke Pantića ponovo vodio (70:65) a ubrzo je stigao do suficita od osam poena.
Usledile su trojke Šljivančanina i Todorovića i Borac Mocart Sport je stigao do prve dvocifrene prednosti 79:69, a gosti su pozvali novi odmor ali je bilo kasno da se nešto više uradi.
Čačani su stigli do šeste pobede u prvenstvu dok je Vojvodina zabeležila treći poraz.
Semafor 12. kola:
Vršac – Radnički FMP 84:77
Borac Mocart sport – Vojvodina Srbijagas 79:70
Konstantin – OKK Beograd 79:70
Nedelja:
Jagodina – Sloboda u 16,30
Smederevo 1953 – Metalac u 17
Petak:
BKK Radnički – Sloga 90:76
Mega Vizura – Tamiš 93:75

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.