ČEKA SE ODLUKA ZA JUTKU! Bivši predsednik opštine Brus nakon što je priznao gnusan čin, bez pravosnažne presude

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 19:15

ČEKA SE ODLUKA ZA JUTKU! Bivši predsednik opštine Brus nakon što je priznao gnusan čin, bez pravosnažne presude

Spisi predmeta se po žalbama izjavljenim protiv navedene presude nalaze u Višem sudu u Kruševcu.

Presuda Osnovnog suda u Kruševcu po kojoj je 10. jula Milutin Jeličić-Jutka, bivši predsednik opštine Brus osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, još uvek nije postala pravosnažna.

Prvostepena sudska odluka o bezuslovnoj kazni zatvora za sada je epilog slučaja koji se vodi od kako je bivša saradnica Marija Lukić prijavila nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čelnika opštine Brus marta 2018.

Prilikom završnih reči, postupajući zamenik tužioca Saša Avramović izneo je da je dokazano kako je okrivljeni u stranačkim prostorijama Nove Srbije čiji je bio lokalni lider u vreme odigravanja krivičnog dela, oštećenu poljubio mimo njene volje, pipao je po telu, obgrlio oko struka.

Posle toga joj je, naveo je zamenik tužioca,poslao poruku izvinjenja u kojoj faktički priznao svoj čin: "Izvini, jedina moja krivica je bila što sam te malo nasilno poljubio".

Jeličić je 10.jula izjavio pred Osnovnim sudom da ništa od onoga što se navodi u optužnom predlogu nije tačno, da je u pitanju "političko pakovanje" i da je on u stvari žrtva seksualnog uznemiravanja.

Odbornik grupe građana

Milutin Jeličić, koji je bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu, u međuvremenu je, da podsetimo, izgubio na lokalnim izborima. U Skupštini ima 7 odbornika sa liste GG "Za moderan Brus" čiji je bio nosilac, a i njemu, lično, potvrđen je mandat u avgustu.SNS u parlamentu ima 16 mandata, SPS-JS-3, dva mandata ima GG "Za Brus", a jedan-PUPS.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.