Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2022, 17:44

Bojana iz Kruševca, prvi pacijent kojoj je u UKC Niš „smanjen“ želudac

NIŠ

Bojana iz Kruševca je bila prvi pacijent kojoj je u UKC Niš „smanjen“ želudac, sada ima 35 kilograma manje i živi normalnim životom

Bojana Petrović  iz Kruševca  je bila  prvi pacijent na kojoj je urađena nova hirurška procedura „smanjenje“ želuca u Centru za minimalno invazivnu hirurgiju pri UKC. Od operacije prošlo pet meseci, Bojana se osaća dobro, a  ono najvažnije je da je posle operacije počelo novo poglavlje njenog života u kome ona uživa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << jer je za ovo vreme izgubila 35 kilograma. Operacijom u UKC Niš stavljena je tačka na njenu borbu sa kilogramima.  U Centru za minimalno invazivnu hirurgiju UKC laparaskopskom metodom je do sada obavljeno pet ovakvih zahvata i svi su bili bez komplikacija. Direktor Centra dr Bojan Jovanović kaže da je interesovanje veliko i da će nastaviti sa operacijama.

                            Sa 55 kilograma na 163 centimetra visine Bojana je oduvek bila mršavica sve dok nije 2015.godine po drugi put postala mama.

                             “Posle prve trudnoće 2010.godine uspela sam brzo da “vratim liniju” ali posle druge nikako nisam uspevala. Nema dijete koju nisam probala. I bude to uspešno, možda par meseci, ali onda opet krenu da se gomilaju i sve tako do 108 kilograma sa koliko sam i otišla na operaciju“, započinje svoju priču Bojana koja sebe nikako nije mogla da zamisli sa tom kilažom i u odeći kojom pokušava da prikrije kilograme.

                          Kaže da većih zdravstvenih problema nije imala osim što se brzo umarala a živi na četvrtom spratu bez lifta.

                         “Zbog kilaže počela sam da koristim pumpicu jer toliko bi se zadihala da sam gubila dah. Verujem da bi mi se život dalje zdravljstveno komplikovao da nisam se odlučila na operaciju. Svi znamo da je gojaznost uvod u dijabetes, hipertenziju, da strada kičma, ne smem ni da zamislim šta me je čekalo. Ja volim život, volim da sam aktivna. Imam divnu porodicu i hoću da učestvujem u svim aktivnostima“, kaže Bojana i priznaje da je bila zavisnik od slatkiša i grickalica.

                       Nakon operacije Bojana je u Centru za za minimalno invazivnu hirurgiju pri UKC provela devet dana. Strogo se pridržavala svih saveta lekara i prošla bez ikakvih komplikacija.

                     U Centru za minimalno invazivnu hirurgiju UKC  su posebno zahvalne kolegama iz Beograda, profesoru dr Milošu Bjeloviću i dr Draganu Gunjiću uz čiju pomoć savladavaju ovaj zahvat.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.