Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Jan.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Jastrebca prekinuli protest

KRUŠEVAC - Bivši radnici građevinskog preduzeća "Jastrebac", koji je u stečaju od 2002. godine, odlučili su sinoć da prekinu protest posle dogovora sa predstavnicima Odbora poverilaca te firme da im se u roku od osam dana isplate potraživanja.

Predsednik Odbora za zaštitu prava bivših radnika Milomir Vasiljević rekao je da je na sastanku s predstavnicima Odbora poverilaca preduzeća "Jastrebac" dogovoreno da se deset miliona dinara sa računa firme iskoristi za izmirivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dugova prema radnicima i manjim poveriocima. Ostali poverioci tog preduzeća će sačekati prodaju imovine firme, rekao je on i upozorio da će bivši radnici "Jastrebca" nastaviti protest ako ne budu isplaćeni. Prodaja tog preduzeća trebalo bi da bude završena do 28. februara.

Bivši radnici "Jastrepca" su 19. januara blokirali upravnu zgradu preduzeća tražeći da im se izmire preostala potraživanja, kao i da se što pre završi stečaj i sprovede revizija stečaja firme.

Jastrebac trenutno duguje poveriocima 310 miliona dinara. U posedu tog preduzeća je još nezavršen kompleks zgrada u centru Kruševca, placevi, garsonjere, dva stana u Trsteniku i sedam hektara zemlje pored Morave.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.