Izvor: RTS, 22.Mar.2022, 16:43

Anđelina Trifić - mama koja se ne predaje

Anđelina Trifić, tridesetdevetogodišnja Trsteničanka boluje od cerebralne paralize. Odrasla bez roditelja, uz podršku bake i deke, uprkos bolesti, uspela je da stane na svoje noge. S uspehom je okončala i studije ekonomije, osnovala porodicu i rodila troje dece, pokazujući svojim primerom kako se kroz život hrabro korača.
U kolicima je samo zbog trke. Pre 4 godine učestvovala je u Beogradu, a ove u Kruševcu na 7. polumaratonu. U timu sportista >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa invaliditetom, s uspehom prošavši stazom dugom 21 kilometar, baš kao što to čini i na životnom putu gde je prepreka mnogo više. Od arhitektonskih, do onih težih, poput predrsauda i komunikacije.

"Mnoge stvari čak i postoje u zakonu ali u praksi se ne preminjuju. A ono što je potrebno, mislim da je najviše razvijaje usluge u oblasti socijalne zaštite kako bi pružili podršku osobama sa invaliditetom da budu samostalni u svakodnevnom životu. I u društvenom, i u porodičnom, i na poslu i u školama, tokom obrazovanja, jer je obrazovanje vrlo bitno za osobe sa invaliditetom da bi se kasnije mogle i zaposliti", kaže Anđelina Trifić iz Trstenika.
Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom u Trsteniku okuplja tridesetak članova, kojima je Anđelina pokretač i neizmerna podrška. A njena najveća je suprug Ljubiša, koga je iskrena i hrabra, osvojila pre deset godina.
Na pitanje koliko je ona tebi oslonac Ljubiša odgovara: "Mnogo. Znači u svemu, podrška i u odnosu na porodicu. Žena je stub kuće."
"Nekad bude i teško, puno obaveza. I nekad pomislim da li ima kraja ovom danu više, ali opet gledam da uživam u svakom trenutku. Da se usresredim na svoju porodicu i da izvedem decu na pravi put, da postanu dobri ljudi", kaže Anđelina Trifić, iz Trstenika.
Najmlađa Ema ima tri godine, Bogdan je đak prvak, a najstarija Anita pohađa drugi razred.
"Ja bih volela da budem kad porastem gimnastičarka, frizerka, slikarka i da nastavim mamin posao.-A šta mamam radi?-Pomaže osobama sa invaliditetima", kaže devetogodišnja Anita Trifić.
Na empatiju koju je kod dece razvila Anđelina je posebno ponosna, a načinom na koji kroz život ide, čemu oni svakodnevno svedoče, uči ih da nema predaje i da se sa problemima hrabro bore.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Anđelina je majka koja se ne predaje: Trči maraton, odgaja troje dece, pokreće i podržava samostalan život 30 Trsteničana sa invaliditetom

Izvor: Blic, 23.Mar.2022, 16:09

Anđela Trifić (39) iz Trstenika od detinjstva boluje od cerebralne paralize. Kao mala je ostala bez roditelja i uz podršku bake i deke je postala pravi sinonim za hrabrost. Stala je na svoje noge, okončala studije ekonomije, osnovala porodicu i rodila troje dece.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.