Agenciji sumnjiv Gašićev biznis sa ženom i sinom

Izvor: Večernje novosti, 23.Maj.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agenciji sumnjiv Gašićev biznis sa ženom i sinom

POSTOJI sumnja da je ministar obrane Bratislav Gašić, u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, zaključivao ugovore sa privrednim društvom "ADD Prodakšn", čiji je vlasnik njegova supruga, radi poslovne saradnje u oblasti informisanja i emitovanja programa. Ovo je, piše u dopisu Agencije za borbu protiv korupcije koji je dostavljen "Novostima", razlog zbog kojeg je protiv Gašića pokrenut postupak za odlučivanje o tome da li je bio u sukobu interesa. - Gradska uprava Kruševca zaključila >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je ugovore sa privrednim društvom "BNZ Higijenik", u kojem je Gašićev sin suvlasnik, za usluge elektronskog informisanja na LED ekranu za potrebe Gradske uprave i radi poslovne saradnje u oblasti informisanja i emitovanja programa - objašnjavaju u Agenciji. - Na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica sumnjamo da je povredio zakon i pokrećemo postupak. Gašić je dobio rok od 15 dana da se izjasni. On je već poslao dopis u kojem tvrdi da optužbe nisu tačne i predlaže da se "besmisleni, iskonstruisani i insinuirani postupak obustavi". Predsednik Odbora Agencije Zoran Stojiljković rekao je "da ne zna zašto ministar nervozno reaguje, jer je postupak tek u pretproceduri": - Počeli smo da ispitujemo navode, jer nam je posao da se bavimo konfliktom interesa za koji javnost očito želi da zna. Pokretanje procedure ne znači da ćemo nužno i pronaći da je Gašić u sukobu interesa. Kako je rekao, informacije o tome da je sporno i u zoni konflikta interesa, što su članovi porodica dobijali poslove u vreme kada je on bio gradonačelnik, jesu nešto na osnovu čega je Agencija donela odluku da preispita te navode. SMENA U IGRI Ako se dokaže da je Gašić bio u sukobu interesa, Agencija ima pravo da ga javno opomene ili preporuči da ministar bude razrešen. Ukoliko se ispostavi da nije kriv, postupak se obustavlja.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sumnjiv Gašićev posao sa porodicom

Izvor: B92, 23.Maj.2015

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je dopis “Večernjim novostima“ u kom navodi razloge za pokretanje postupka protiv ministra odbrane Bratislava Gašića...Kako navodi beogradski medij, postoji sumnja da je Gašić, u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, zaključivao ugovore sa privrednim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.