Zogović: Mogućnost naknadnih eksplozija u TZR gotovo minimalna

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zogović: Mogućnost naknadnih eksplozija u TZR gotovo minimalna

Zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Mihailo Zogović izjavio je danas da su nadležne službe Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu procenile da je mogućnost naknadnih eksplozija gotovo minimalna i da se nastavlja potraga za tri osobe koje se vode kao nestale.

On je novinarima rekao da je ta procena omogućila da pripadnici Ministarstva odbrane i MUP-a još intenzivnije nastave pretragu terena radi pronalaska nestalih, ali da nažalost ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nisu za sada uspele da uspostave kontakt ni sa jednom osobom za kojom se traga.

"Trenutno u toj zoni gde je bila eksplozija ekipe traže da li ima još ubojnih sredstava, a nakon toga je u planu raščišćavanje ruševina", rekao je Zogović i dodao da je angažovano sve što je na raspolaganju.

"Tu su i dronovi, roboti, specijalna vozila, čak su tu i službeni psi koji su obučeni za pretragu ruševina i za pronalaženje preostalih ubojnih sredstava", rekao Zogović.

Kako je dodao, Ministarstvo odbrane je formiralo komisiju za ispitivanja okolnosti događaja, koja ima osam članova, a predvodi je brigadni general Mile Jelić.

Ministar je takođe naredio i vanredni inspekcijski nadozor koji treba da sprovede Inspektorat odbrane u TRZ u Kragujevcu, rekao je Zogović.

U TZR u Kragujevcu juče je u eksploziji poginula jedna osoba, tri se vode kao nestale, a 25 je povređeno.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.