Zlato i dve bronze za niške đake na Balkanskoj olimpijadi u fizici

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato i dve bronze za niške đake na Balkanskoj olimpijadi u fizici

Učenici gimnazije “Svetozar Marković” nastavili su sa uspesima u oblasti fizike, a ovog puta u Niš stižu 3 odličja sa Balkanske olimpijade održane u Solunu. Zlatnu medalju osvojio je Momčilo Tošić, a bronzane Jovan Arizanović i Viktor Mičić, što je, uz odličje Kragujevčanina Zlatka Golubovića, svrstalo Srbiju na drugo mesto najuspešnijih selekcija.

Sem učenika, kako navode u Balkanskoj uniji fizičara, priznanja su dobili još i dvoje profesora Gimnazije “Svetozar >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Marković” - vođa tima Jelena Đorđević, kao i član žirija Dragoljub Dimitrijević.

Na prvoj Balkanijadi Srbi su za sobom ostavili takmičare iz Bugarske, Crne Gore, Grčke, Kipra, Severne Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine o Slovenije, dok su bolji od njih bili samo mladi fizičari iz Rumunije.

Tokom 4 dana učesnici su imali priliku da prate brojna prigodna predavanja, prate dve radionice projekta OSOS is oblasti seizmologije, posete kulturno-istorijske i turističke znamenitosti Soluna, uz međusobno upoznavanje i druženje - rekli su u Balkanskoj uniji.

Balkanijada je otvorena predavanjem organizatora i predsednika Balkanske unije fizičara, takođe Nišlije Gorana Đorđevića, inače profesora niškog Prirodno-matematičkog fakulteta na Departmanu za fiziku.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na Prvoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike u Solunu četiri medalje za učenike iz Srbije

Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2019

NIŠ..Zlatnu medalju na Prvoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike u Solunu  osvojio je  Momčilo Tošić, učenik drugog razreda gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu. I njegovi drugovi iz škole, takođe učenici drugog razreda, Jovan Arizanović i Viktor Mičić osvojili su bronzane medalje...Tim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.