Žikino jezero – prirodna oaza ukrašena etno vrtom i starom srpskom kućom

Izvor: Luftika.rs, 08.Jul.2023, 20:00

Žikino jezero – prirodna oaza ukrašena etno vrtom i starom srpskom kućom

Na granici svilajnačke i lapovačke opštine, na pola sata vožnje od Kragujevca, okruženo samoniklim topolama i ukrašeno prirodnim bogatstvima, nalazi se jedna od najlepših prirodnih oaza ljudima iz obližnje okoline poznatija kao „Žikino jezero“.
Jezero je deo kompleksa i etno vrta porodice Milojević čiji najlepši ukras su stara srpska kuća i veštačko jezero. Jezero se prostire na površini od jednog hektara, a čitavo imanje zauzima 4,5 hektara.
Domaćin otkriva da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jezero puno ribe, te da najviše posetilaca ima vikendom i da su to upravo ribolovci, ali i porodice sa decom.
Stara srpska kuća ispunjena je starinom koju donose i posetioci kao vid poklona, otkrio je reporterki TV Nova domaćin Miloš Milojević.
Ne postoji ugostiteljska usluga, već posetioci u sopstvenoj režiji imaju mogućnost da spreme roštilj ili neku drugu hranu i koriste svoje piće.
Žikino jezero je nekomercijalni etno kompleks koji je sagradio Milošev otac Žika Milojević za potrebe svoje porodice i čiji san sada žive njegovi potomci zajedno sa svojim gostima.
Najposećenije selo u Vojvodini je magnet za turiste i jedino mu nedostaje kafana

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.