Završena drama u stanu u Kragujevcu

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena drama u stanu u Kragujevcu

Kragujevac -- Završena drama u stambenoj zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu, gde je Dragan Vušurović pretio da će zapaliti stan, koji je prethodno polio benzinom.

Pripadnici policije izveli su Vušurovića iz zgrade u policijskom automobilu, a novinarima je ostalo nepoznato da li je i kakav dogovor postignut.

Pre nego što je policija izvela Vušurovića povukli su se sudski izvršitelji, koji su od oko devet časova jutros pokušavali da isele Vušurovića iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stana, kao i vatrogasci.

Sudski izvršitelji pokušavali su da isele Kragujevčanina iz stanova i lokala za koje tvrdi da su njegovi i da ih je platio 300.000 evra.

Dok je bio zaključan u stanu, Vušurović se u jednom trenutku na kratko pojavio na terasi i poručio da je ovo jedini način da se bori protiv, kako kaže, korupcije u pravosuđu.

Sudski izvršitelji bezuspešno su pokušali 16. marta da uzmu ključeve spornih stanova i lokala. Tada su uspeli da dođu do ključa samo jednog stana.

Spor sa investitorima

Sam Dragan Vušurović rekao je da se ovim bori za svoja četiri stana i dva lokala koja su investitori novosagrađenog objekta prodali drugim kupcima.

"Uložio sam 300.000 evra na početku izgradnje ovog objekta, koliko i firma 'Beogrand' iz Raške koja je naknadno nastavila izgradnju objekta sa firmom Markos gradnja iz Gornjeg Milanovca", rekao je on.

Vušurović je naveo i da su toku sudski sporovi koje on vodi protiv obe firme zbog prodaje njegovih stanova i lokala.

On je takođe rekao da ima 17 overenih ugovora u kojima je navedeno da on u toj zgradi od četiri sprata na ime svog uloženog novca ima četiri stana i dva lokala, a da firme tuži, jer su prodale stanove drugim kupcima koji su čak i uknjižili te stambene jedinice.

Zbog toga je Vušurović u izjavi naveo da ima primedbe na rad pravosudnih organa.

Advokat "Markos gradnje" Radenko Lazić je potvrdio da je u toku spor koji Vušurović vodi protiv te firme i "Beogranda".

Prema njegovim rečima, Vušurović je prošle godine dobio rešenje Osnovnog suda da se useli u svoje stanove, ali je tu odluku poništio Viši sud.

"Predmet je vraćen Osnovnom sudu koji ponovo donosi rešenje da se Vušurović useli u svoje stanove, ali Viši sud ponovo poništava tu odluku, zbog čega su sudski izvršitelji danas došli da pokušaju da isele Vušurovića", kazao je Lazić.

Kako B92 saznaje, Dragan Vušurović poznat je kragujevačkoj policiji od ranije po slučajevima izgradnje i prodaje nekretnina sa nerešenim vlasničkim odnosima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preti da će zapaliti zgradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2011

KRAGUJEVAC -..Jedan muškarac, polio je jutros benzinom stepenište novosagrađene zgrade u Kosovskoj ulici broj 25 i preti da će je zapaliti ukoliko sudski izvršitelji pokušaju da ga isele iz stanova i lokala za koje tvrdi da ih je platio 300.000 evra...Prema nezvaničnim informacijama, čovek koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KRAGUJEVČANIN: ZAPALIĆU ZGRADU AKO ME ISELITE

Izvor: Kurir, 06.Apr.2011

KRAGUJEVAC - Kragujevčanin Dragan Vušurović preti da će zapaliti stan novosagrađene zgrade u Kosovskoj ulici broj 25 u Kragujevcu pošto su sudski izvršitelji stigli da ga isele, ali ne mogu da uđu, jer se Vušurević zaključao, rečeno je u kragujevačkoj policiji...Vušurović se nalazi u stanu...

Nastavak na Kurir...

Kragujevčanin preti da će zapaliti zgradu

Izvor: medio.rs, 06.Apr.2011

Jedan muškarac, polio je jutros benzinom stepenište novosagrađene zgrade u Kosovskoj ulici broj 25 i preti da će je zapaliti.

Nastavak na medio.rs...

Polio se benzinom i opretio da će se zapaliti zbog iseljenja

Izvor: Blic, 06.Apr.2011

KRAGUJEVAC - Kragujevčanin Dragan Vušurović zatvorio se danas u neuseljenu zgradu u Kosovskoj ulici broj 27 u ovom gradu i polio benzinom, preteći da će zapaliti sebe i stan jer sudski izvršitelji pokušavaju da ga isele. ..Vušurović tvrdi da je suinvestitor, i da je u četiri stana i dva lokala...

Nastavak na Blic...

Kragujevac: Preti da će zapaliti zgradu

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2011

Kragujevčanin Dragan Vušurović polio je stepenište zgrade u Kosovskoj 25 benzionom i preti da će je zapaliti. Sudski izvršitelji došli da ga isele iz stana

Nastavak na Večernje novosti...

Polio stan benzinom

Izvor: Šumadija Press, 06.Apr.2011

Kragujevčanin Dragan Vušurović, jutros, oko 10 časova, zaključao se u nedovršenoj zgradi u Kosovskoj broj 27, i polio jedan od „svojih“ stanova benzinom, uz pretnju da će da zapali i zgradu i sebe.

Nastavak na Šumadija Press...

Preti da će se zapaliti

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2011

Dragan Vušurović zatvorio se danas u neuseljenu zgradu u Kosovskoj ulici broj 27 u Kragujevcu i polio benzinom, odbijajući da se iseli iz tog objekta uz tvrdnju da je suinvestitor.

Nastavak na Radio 021...

Polio se benzinom i pretio da će da zapali zgradu

Izvor: Politika, 06.Apr.2011

Posle niza odluka različitih sudskih instanci, policija i sudski izvršitelji bezuspešno pokušali da isele porodicu Vušurović iz stanova u Kosovskoj 27, u Kragujevcu..Kragujevac – Brojni imovinsko-pravni sporovi, koji su odavno postali deo kragujevačke svakodnevice, tokom današnjeg dana dobili...

Nastavak na Politika...

Drama u Kragujevcu

Izvor: RTS, 06.Apr.2011

Posle višečasovnih pregovora, policija privela Dragana Vušurovića koji se zatvorio u zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu i pretio da će se zapaliti. ..Drama u stambenoj zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu, gde je Dragan Vušurović pretio da će zapaliti stan, koji je prethodno polio benzinom,...

Nastavak na RTS...

Pretio da će zapaliti zgradu

Izvor: Danas, 06.Apr.2011

Kragujevčanin Dragan Vušurović polio je juče pre podne stepenište i deo jedne od dve novoizgrađene zgrade u Kosovskoj ulici 35 u naselju Pivara i zabarikadirao se u jednom od stanova, preteći da će ukoliko sudski izvršitelji pokušaju da ga izbace iz zgrade u kojoj, kako tvrdi, ima stanove i...

Nastavak na Danas...

ZAVRŠENA DRAMA U STANU U KRAGUJEVCU, IZVRŠITELJI SE POVUKLI

Izvor: Kurir, 06.Apr.2011

KRAGUJEVAC - Drama u stambenoj zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu, gde je Dragan Vušurović pretio da će zapaliti stan, koji je prethodno polio benzinom, završena je nešto posle 17 časova...Pripadnici policije izveli su Vušurovića iz zgrade u policijskom automobilu, a novinarima je ostalo nepoznato...

Nastavak na Kurir...

Krivične prijave za Vušurovića

Izvor: Šumadija Press, 07.Apr.2011, 12:05

Pripadnici policije izveli su sinoć Dragana Vušurovića iz zgrade u Kosovskoj ulici, u kojoj je bio zaključan u jednom stanu, preteći da će zapaliti sebe i zgradu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.