Zavarko oborio rekord kragujevačke kuglane

Izvor: KGsport.info, 15.Dec.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavarko oborio rekord kragujevačke kuglane

Vladimir Zavarko (levo) u društvu Aleksandra Milinkovića (Foto: arhiva KSS)

I ovog decembra kragujevački srpskoligaš Pak Promet organizovao je tradicionalni turnir u kuglanju, na kome su nastupili neki od najboljih srpskih kuglaša. Ovogodišnje izdanje turnira obeležio je srpski reprezentativac i vodeći na svetskoj rang listi Vladimir Zavarko, koji je uspeo da obori rekord kragujevačke kuglane.
Zavarko je još davne 2002. godine na otvaranju kuglane u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << uspeo da postavi prvi rekord od 671 oborenog čunja, koji je sada nadmašio oborivši 684 čunja. Pre njega, rekord kragujevačke kuglane je sa 676 čunjeva držao Darko Marković, član superligaša Kragujevca.
Upravo je Zavarko predvodio ekipu Železarne iz Slovačke, koja je minimalcem (5:3) savladala selekciju Pak Prometa, sačinjenu od kuglaša iz Beograda, Kragujevca i austrijskog Nojkirhena. Na taj način se slovački tim revaširao za poraz selekciji Pak Prometa na prošlogodišnjem turniru.
Inače, selekciju Pak prometa izabrao je i vodio direktor reprezentacije Srbije i prvotimac kragujevačkog Pak prometa Milan Jovanović – Cvika, dok je Železaranu predvodio doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić.
U okviru turnirskog programa održana je i revijalna utakmica između kragujevačkog srpskoligaša Šumadije i Borca iz Banjaluke, člana Premijer lige BIH. Na meču koji je zbog dugog putovanja gostiju odigran po malo izmenjenim pravilima najbolje se pokazao Miodrag Trkulja, inače član beogradskog Partizana, koji je u ulozi gosta nastupio za tim iz Banjaluke.
Organizacija turnira, na čelu sa Milanom Jovanovićem – Cvikom, bila je i ove godine besprekorna, a među prisutnim zvanicama našli su se predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza grada Kragujevca Dragoslav Vuksanović, generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije Vojko Pavlović i mnogi drugi.
SELEKCIJA PAK PROMETA (SRBIJA) – ŽELEZARNA  PODBERZOVA (SLOVAČKA) 3.664:3.710 (3:5).
Rezultati igrača:
Aleksandar Milinković – Vilmoš Zavarko 0:1 (606:684, 1:3)
Uroš Jagličić – Daniel Tepša 0:1 (639:642, 2:2)
Miloš Simijonović – Kuna 0:1 (613:6234, 2:2)
Miloš Radojičić – Nemeček 1:0 (602:601, 3:1)
Darko Marković – Pašiak 1:0 (574:570, 2,5:1,5)
Dejan Trifunović – Vadovic 1:0  (610:579, 3:1).
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.