Zastava se podmlađuje

Izvor: KGsport.info, 21.Jul.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava se podmlađuje

Trener Dejan Vujović (levo) sa kadetima i rukovodstvom Zastave posle današnjeg treninga

Novi gradski prvoligaš sa Bubnja, ekipa Zastave, u narednoj sezoni takmičiće se sa dve selekcije. Pored seniora, u Kadetsku ligu FS grada Kragujevca uključuje se, posle pauze od nekoliko godina, i jedna mlađa selekcija ovog kluba.
Obe ekipe su počele sa pripremama na pomoćnom terenu stadiona na Bubnju. Interesantno je napomenuti da je Zastava pre 16 godina, kada se takmičila >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u Drugoj saveznoj ligi, imala čak tri mlađe selekcije, koje su su se takmičile u ligi FSRZS.
Međutim, besparica je učinila svoje i 2006. godine zbog neizmirivanja obaveza sve selekcije Zastave su isključene iz takmičenja. Seniori su nastavili sa takmičenjem u gradskoj ligi, a mlađe selekcije su tada ugašene. Ipak, zahvaljujući pojedinim enuzijastima, među kojima je i višegodišnji sekretar Zoran Đorđević, Zastava je i u najtežim uslovima opstala i nije rasformirala.
Takmičila se u Trećoj gradskoj ligi i posle nekoliko godina u protekloj sezoni uspela je da osvoji prvo mesto u Drugoj gradskoj ligi, čime se plasirala u Prvu gradsku ligu, u kojoj je, po propisima Fudbalskog saveza grada Kragujevca, obaveza seniorske ekipe da klub ima i jednu mlađu takmičarsku selekciju.
Uprava Zastave je našla rešenje u dogovoru sa gradskim drugoligašem Seljakom iz Cvetojevca da peruzme njihove kadete, koje Cvetojevčani iz finansijskih razloga nisu mogli da registruju za takmičenje. Njima je pridodato i nekoliko dečaka sa Bubnja i oni će predstavljati Zastavu u Kadetskoj ligi Fudbalskog saveza grada Kragujevca naredne sezone.
Na ideju da na ovakav način formiramo mlađu selekciju došli smo zahvaljujući poznanstvu sa Ivanom Matićem, igračem i ranijem predsednikom Seljaka iz Cvetojevca, koji je u dogovoru sa sadašnjim predsednikom Ašaninom došao u naš klub, gde smo ga postavili za direktora mlađih selekcija, jer nam je želja da podmlađujemo ekipu. Sada u ekipi imamo najstarijeg igrača, kapitena Uroša Aćimovića, koji je počeo od pionira i već 20 godina nosi dres Zastave. Želja nam je da od ovih kadeta napravimo i omlaidnski tim, koji će biti baza za podmlađivanje seniorske ekipe, a razmišljamo i o formiranju fudbalske škole – kaže Goran Gajić, predsednik FK Zastava.
Goran Gajić, predsednik Zastave i Ivan Matić, direktor kadetske selekcije Zastave    
Iz Cvetojevca dolazi čak 14 dečaka na treninge koji se održavaju na Bubnju.
Mi smo počeli u našem selu sa pripremama mlađih selekcija, ali iz finansijskih razloga nismo bili u mogućnosti da se uključimo sa ovim dečacima u takmičenje. Prihvatio sam predlog predsednika Zastave da kadete Seljaka, koje smo u klubu pripremali, registrujemo za Zastavu, jer ovde postoje bolji uslovi za rad i treninge. Njima će ovo biti prva takmičarska godina, a moja je želja da neko od njih pođe stopama igrača koji su potekli iz ovog kluba i postali poznati, kao što su Marko Mirić, Đorđe Kamber i Vlada Božović – optimista je Ivan Matić, bivši igrač i predsednik Seljaka iz Cvetojevca, sada na zadatku omasovljenja podmlatka u Zastavi.
Za trenera novoformirane kadetske ekipe gradskog prvoligaša sa Bubnja postavljen je Dejan Vujović, sada fudbaler seniorskog tima, koji je došao kao pojačanje iz FK Plaskovac kod Topole.
Inače, Zastavu su, kako nas je obavestio predsednik Gajić, za narednu sezonu pojačali još i povratnik Uroš Lazarević iz Trnave, Marjan Andrić iz Rogojevca, a u planu je dovođenje još par igrača. Dosadašnji igrač i trener Milan Mitrović iz privatnih razloga prestao je da radi sa gradskim prvoligašem sa Bubnja. Treninge sada vodi golman Zoran Lukić, a očekuje se da će uskoro Zastava dobiti i iskusnog trenera iz Kragujevca, koji je vodio više ekipa, ali se njegovo ime još drži u tajnosti.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.