Žandarmu četiri decenije zatvora za ubistvo dvojice Jagodinaca

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmu četiri decenije zatvora za ubistvo dvojice Jagodinaca

KRALjEVO - Žandarm Aleksandar Krstić iz Kraljeva osuđen je danas na 40 godina zatvora zbog ubistva i spaljivanja dvojice Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, 14. jula 2013. godine. Drugooptuženi Goran Dabić iz Kragujevca dobio je sedam godina i deset meseci, a Ivana Radivojević iz Beloševca 2,5 godina zatvora i njoj je ukinut pritvor. Sudija Miroljub Vujović rekao je da u slučaju Aleksandra Krstića nije bilo ništa sporno, jer je on priznao učinjena dela i da ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << manje od maksimalne kazne od 40 godina zatvora i nije moglo biti izrečeno. Vujović je rekao da nije dokazano da su Dabić i Radivojevićeva učinili krivična dela teško ubistvo, jer su sve rađne bile nakon toga. "Dabić je pomagao posle ubistva da se sakriju i unište tragovi", rekao je sudija. On je dodao da Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao kod Dabića, iako je slično delo u pitanju jer prema zakonu, za to delo, jedan broj srodnika počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora. Milisav, otac Srđana Tomića, rekao je da će Švajcarska tužiti Srbiju, jer je Srđan bio njihov državljanin, kako sudovi ovakvim sramnim presudama ne bi mogli više nikoga da omalovažavaju. "Ovo je stvarno bruka za sudstvo. Jedan čovek koji je zapalio dva tela i znao je za ubistvo, da dobije samo sedam godina. Obrazložili su u završnoj reči da je Dabić mlad čovek. Pa i moj Srđan je bio mlad, pa su ga ubili bez ikakvog razloga i zapalili", rekao je Tomić. Milovan Stojanović, punomoćnik porodice ubijenog Tomića, najavio je žalbu Apelacionom sudu. " Sličan zločin nije zapamćen u sudskom pravosuđu. Sramno je da su Dabić i Radivojevićeva dobili ovako male kazne, jer su u svemu učestvovali sa Krstićem, što je i dokazano u sudskom postupku. Isti sud prošle godine za ubistvo Slaviše Simića iz Vrnjačke Banje, ubicu i pomagače osudio na po 35 godina zatvora", rekao je Stojanović. Zamenica Višeg javnog tužioca u Kraljevu, Irina Radulović, zatražila je kazne od 30 do 40 godina za prvooptuženog Krstića i drugooptuženog Gorana Dabića, dok je za Krstićevu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević, koja se teretila da je pomagala u zvršenju zločina, zatražila kaznu od najmanje 10 godina. Predrag Milutinović, branilac Aleksandra Krstića rekao je da odbrana ostaje pri stavu da su pobude zbog kojih je krivično delo učinjeno, motivisane zelenašenjem od strane oštećenog. Krstić je uhapšen 16. jula 2013. godine pod sumnjom da je zbog navodnog duga od 5.000 evra u selu Ratkovac u okolini Kraljeva, ubio, a zatim i zapalio Tomića i Nedeljkovića nedaleko od Rekovca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žandarmu četrdeset godina zatvora

Izvor: Politika, 13.Mar.2014

Maksimalna kazna Aleksandru Krstiću iz Kragujevca izrečena je zbog dvostrukog ubistva iz koristoljublja ..Sudsko veće Višeg suda u Kraljevu, kojem je predsedavao sudija Miroljub Vujović, izreklo je juče bivšem žandarmu Aleksandru Krstiću (34) iz Kragujevca maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.