Zajedno za Šumadiju protiv smene direktorke Apoteke Kragujevac

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Feb.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno za Šumadiju protiv smene direktorke Apoteke Kragujevac

Odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ protivi se pokušaju smene direktorke Apoteke Kragujevac Snežane Milošević  i glasaće protiv tog predloga - rekao je Bojan Stojadinović šef te odoborničke grupe na konferenciji za medije koja je održana tokom skupštinskog zasedanja.

Stojadinović je podsetio da su odbornici Zajedno za Šumadiju u novembru 2014. godine na predlog gradonačelnika Radomira Nikolića, podržali izbor Snežane Milošević ceneći stručnost i sposobnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kandidata, bez obzira na stranačku pripadnost.

Apoteka Kragujevac odlično posluje i prema rečima Bojana Stojadinovića trenutno na računima ima oko 360 miliona dinara. Odobornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ smatra da je razlog za smenu direktorke nepoštovanje izmenjenog osnivačkog Akta Apoteke Kragujevac koji predviđa prenos najmanje 80 posto dobiti odnosno viška prihoda na račun budžeta grada.

Pored toga, Stojadinović je rekao da će u ovom slučaju direktorka Apoteke Kragujevac biti smenjena po Zakonu o budžetskom sistemu iako za razrešenje i postavljenje direktora zdravstvenih ustanova važi samo Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Inače, tokom sednice Skupštine grada na kojoj se raspravlja i odlučuje o smeni direktorke, deo radnika Apotekarske ustanove Kragujevac okupio se ispred Gradske uprave.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.