Izvor: Kragujevac.rs, 27.Mar.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za projekte udruženja od javnog interesa opredeljeno 2,6 miliona dinara

Gradsko veće na sednici održanoj 27. marta donelo je odluku o raspodeli sredstava iz budžeta grada Kragujevca za finansiranje i sufinansiranje programa/projekta udruženja koji su od javnog interesa za grad Kragujevac u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 2,6 miliona dinara. Ugovore o sufinansiranju sa predstavnicima 23 udruženja čiji su programi / projekti odobreni,  potpisaće prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za obrazovanje.

Među projektima koji će biti realizovani nalaze se Očuvanje istorijskog nasleđa Stare radničke kolonije, Unapređenje srpsko - ruske obrazovno - kulturne saradnje kroz program Most prijateljstva Kragujevac - Moskva, Osnažavanje žena u borbi protiv nasilja u porodici, Bal Roma, Inkluzija romske i seoske školske dece kroz sport i sportske aktivnosti i drugi projekti.

Članovi veća dali su i saglasnost da se protivgradne rakete trajno i bez naknade, ustupe Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije radi zaštite od grada, poljoprivrednih useva i objekata. Grad Kragujevac izvršio je nabavku 130 raketa dugog dometa, čija je vrednost sa PDV - om 5, 1 miliona dinara. Istovremeno, biće izvršena i primopredaja 69 raketa koje nisu iskorišćene u prethodnoj sezoni, za potrebe 31 protivgradne stanice na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti usluge Dnevni boravak za odrasle osobe sa smetnjama u razvoju za najviše 15 korisnika u periodu od 7,00 do 15,00 časova, pet dana u nedelji, koji podrazumeva i tri obroka doručak, užinu i ručak. Saglasnost je data i Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji javne rasvete u delu ulice Dragoslava Srejovića.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.