Za projekat uređenja vodotokova grad izdvojio 12 miliona

Izvor: Kragujevac.rs, 04.Dec.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za projekat uređenja vodotokova grad izdvojio 12 miliona

Za projekat uređenja vodotokova drugog reda Ždraljičke, Bresničke i Kozujevačke reke i Divostinskog potoka, grad Kragujevac je ove godine iz budžeta izdvojio 12 miliona dinara.

Tim povodom Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika Kragujevca, Miloš Anđelković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, obišli su danas radove na mestu uliva Rečanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << potoka u Ždraljičku reku, u selu Baljkovac, gde je u toku rekonstrukcija.

- Regulacijom Rečanskog potoka rešava se decenijski problem koji su meštani ovog zaseoka u Baljkovcu imali. Prilikom svake veće vode dešavale su se ogromne štete koja su domaćinstva imala,. Poslednjom poplavom je došlo do oštećenja infrastrukture, a po rečima stručnih službi, hidroinženjera, ovakvom regulacijom ovog potoka mogućnost plavljenja ovog zaseoka je svedena na minimum - kaže Nenad Nikolić, odbornik Skupštine grada

Prema rečima Nebojše Zdravkovića, zamenika gradonačelnika, uređenjem ovog mesta uliva u Ždraljičku reku gde je u vreme obilnijih padavina bilo velikih problema, projekat uređenja vodotokova drugog reda za ovu godinu biće završen. Sa programom čišćenja i uređenja vodotokova  nastaviće se i sledeće godine, a planirana su sredstva u istom iznosu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.