Izvor: Kragujevac.rs, 11.Maj.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za mere aktivne politike zapošljavanja 5,4 miliona dinara

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza između grada Kragujevca i Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2017. godini. Programi odnosno mere aktivne politike zapošljavanja odnose se na subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i program javnih radova. Za realizaciju je ukupno obezbeđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << 5,4 miliona dinara. Grad Kragujevac učestvuje u finansiranju u iznosu od tri miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 2.454.545 dinara.

Gradsko veće odobrilo je sredstva subvencija - budžetske pomoći “Šumadija sajmu“ u iznosu od šest miliona dinara za tekuću likvidnost.

Na sednici je doneta i odluka o odobravanju sredstava iz budžeta Grada za realizaciju šest projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u iznosu od 500 000 dinara.

Na predlog Stručne komisije Gradsko veće odobrilo je godišnje programe 83 sportske organizacije, kao i sredstva za njihovu realizaciju u ukupnom iznosu od 68.999.000 dinara. Odbijeni su programi 26 sportskih organizacija jer nisu ispunili kriterijume.

Pored finansijskih sredstava, kao vid nefinansijske pomoći, ovom odlukom odobrava se “Kragujevačkom vaterpolo udruženju 2012“ i Plivačkom klubu “Radnički 1969“, obavljanje trenažnih i takmičarskih aktivnosti na bazenima u okviru Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“ Kragujevac. Sportskim klubovima koji svoje sportske aktivnosti obavljaju u sportskim halama “Gordana Goca Bogojević“ i “Jezero“, pored odobrenja finansijskih sredstava, kao nefinansijska pomoć, odobreno je da taj prostor koriste bez novčane nadoknade. Umesto odobrenja finansijskih sredstava, kao nefinansijska pomoć, ovom odlukom odobrava se, da bez novčane nadoknade, trenažne i takmičarske aktivnosti na bazenima u okviru Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“, obavljaju sledeći sportski klubovi: Sportski klub “AQUA 34“, Plivački klub “Foka“, Plivački klub “Ajkule“, Sportski klub “Pirat“, Plivački klub “Delfin“, Plivački klub osoba sa invaliditetom “Kragujevčani“.

Na sednici je doneta i odluka o sprovođenju postupka licitacije za postavljanje dečijih automobila i elemenata za dečiji zabavni park na javnoj površini i to na četiri lokacije: na Trgu Fontana kod Socijalnog, Veliki park - fontana Ranjenik, Pešačka zona kod Krsta i u naselju Aerodrom između Tgovinskog objekta “Idea“ i Crkvenog hrama.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.