Za 18.000 buđavih torti odgovornih nema

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 18.000 buđavih torti odgovornih nema

Kragujevac -- Za prošlogodišnju prodaju osamnaest hiljada buđavih torti u Kragujevcu tužilaštvo je zaključilo da odgovornih nema.

Pošto je utvrđeno da građani nisu bili ugroženi, krivične prijave su odbačene.

S druge strane, bivši direktor kragujevačke „Čistoće“ tvrdi da je za sve odgovorna lokalna vlast.

Afera buđavih torti obeležila je početak prošle godine u Kragujevcu.

Torte su krajem 2014, zbog pojave buđi, dopremljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na deponiju. Umesto da budu uništene, prodavane su širom grada. Na snimku se vidi kako vozila odvoze torte s deponije. Ipak, nakon jednogodišnje istrage sve krivične prijave su odbačene.

Tadašnji direktor kragujevačke “Čistoće” je očekivao ovakvu odluku.

Pored prijave protiv bivšeg direktora “Čistoće” kragujevačko javno tužilaštvo je odbacilo I krivične prijave podnete protiv jedanaest radnika.

"Pošto su torte klasifikovane kao mešani komunalni otpad, on nema nikakvu vrednost. Ono što nema vrednost ne može da pribavi imovinsku korist. Pošto nema dokaza za protivpravnu imovinsku korist tužilaštvo je odlučilo da osumnjičeni nisu počinili krivično delo", rekla je Marija Mladenović, zamenica javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva, Kragujevac .

Sporne torte su najviše prodavane u samom centru, kod pijace.

Kragujevčani se i te kako sećaju čuvene afere. Dok većina misli da je u pitanju politička pozadina priče, pojedini ne vide razlog zbog kojeg bi neko snosio odgovornost.

Danas buđave torte s deponije, a sutra ko zna odakle I koji ćemo proizvod imati prilike da zateknemo u prodaji. Pogotovu kada postoji velika mogućnost da niko ne snosi odgovornost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.