ZA TARIN ŽIVOT! Roditelji apeluju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 12:10

ZA TARIN ŽIVOT! Roditelji apeluju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Taru Todorović (2023) iz Kragujevca.

Tara je prvo dete iz kontrolisane trudnoće, rođena 22. marta ove godine prirodnim putem. Po rođenju, na prvom pregledu ustanovljen je šum na srcu zbog čega je konsultovan kardiolog.

Na ultrazvučnom pregledu dijagnostikovana je Fallotova tetrada – urođena kombinovana anomalija srca (Dg. Q21.3 Tetras Fallot) odnosno njen teži oblik DORV >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (double outlet right ventricle) – defekt pregrade komora srca sa suženjem ili pregradom, začepljenošću ušća plućne arterije, desnom pozicijom aorte i zadebljanjem desne komore.

Simptomi ove srčane mane su ubrzano disanje, ubrzan rad srca, znojenje, zamor tokom hranjenja, slabo povećanje telesne težine, plava boja kože, usana i noktiju, šum na srcu. Operacija je neophodna i potrebno je da se uradi između 3-6 meseca života, a po saznanjima roditelja možda će biti potrebno i više od jedne operacije.

Roditelji se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tara otišla u inostranstvo na operaciju koja bi joj dala šansu za normalan život.

Sredstva su potrebna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Tarin život! Budimo humani!

Pomozimo Tari!
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.