Vulin pozvao radnike na povezivanje staža

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin pozvao radnike na povezivanje staža

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je radnike da iskoriste mogućnost koju im nudi država za povezivanje radnog staža.
"Oko 13.000 radnika kojima poslodavac nije uplaćivao doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje ima pravo, na osnovu uredbe vlade, da traži od države povezivanje radnog staža", rekao je Vulin novinarima u Kragujevcu, prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministar je naveo da je do sada tu mogućnost iskoristilo svega 112 radnika i uputio molbu radnicima da tu mogućnost do kraja godine iskoriste.
Prema njegovim rečima, potrebno je da se radnici obrate prvoj filijali PIO Fonda i donesu odgovarajuću dokumentaciju.
Naglašavajući da je reč o radnicima svih preduzeća koja su u portfoliju Agencije za privatizaciju, a nisu im uplaćivani doprinosi, Vulin je rekao da je uslov i da nisu tužili preduzeće ili da su odustali od tužbe.
"Nemojte da čekate da neko drugi to uradi, posle će biti kasno", poručio je Vulin radnicima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin moli radnike: Vežite staž, biće kasno

Izvor: B92, 15.Okt.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je sve radnike da iskoriste mogućnost za povezivanje radnog staža..."Oko 13.000 radnika kojima poslodavac nije uplaćivao doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje ima pravo, na osnovu uredbe vlade, da traži...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.