Izvor: RTS, 14.Jul.2021, 10:51

Vujović: Prvi rezultati čišćenja deponija do kraja godine

Prvi rezultati kada je reč o čišćenju deponija videće se krajem ove godine. Čistićemo deponije uz autoputeve, na obalama reka, saniraćemo zemljište koje je erozivno u slivovima reka, saniraćemo i klizišta i to je sve ono što će raditi opštine u narednom periodu, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u Skupštini Srbije.
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su rad raspravom o potvrđivanju više sporazuma, a očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se glasanje po svim tačkama dnevnog reda, među kojima su i izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode i izmene i dopune Zakona o vodama.

Ministarka Vujović je podsetila da su opštine ugovorom obavezale da to urade do kraja godine.
"Mi ćemo prve rezultate videti krajem ove godine. To nije dovoljno, moramo da radimo i brže i vrednije", rekla je ministarka koja navela i istakla da je svoju funkciju razumela na najodgovorniji način i dužnost koju obavlja.
Dodala je da se njen tim svakodnevno trudi da napravi što bolje rezultate kako bi kvalitet života građana bio na višem nivou.
Vujovićeva je navela da postoji i kreditna linija od Evropske banke za obnovu i razvoj za izgradnju osam regionalnih centara kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom.
Pomenula je u tom kontekstu regionalne reciklažne centre, od kojih će prvi biti Kalenić-Kolubara, a koji će se praviti za 11 opština, ali će u prvoj fazi biti uključene četiri.
"Pre nekoliko dana smo prezentovali na Ubu taj veliki projekat i očekujem početak radova u prvom kvartalu sledeće godine za najmoderniji regionalni centar", navela je Vujović.
Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu Projekat daljinskog grejanja u Kragujevcu između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, Predlogu zakona o potvrđivanju odluke Mešovitog komiteta između država EFTA i Republike Srbije broj 1 iz 2021. godine o izmeni i dopuni Protokola B uz Sporazum o slobodnoj trgovini između država EFTA i Republike Srbije u vezi sa definicijom pojma "proizvodi sa poreklom" i metodama administrativne saradnje.
Raspravlja se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Islanda, Predlogu zakona o potvrđivanju Izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Republike Srbije i Švajcarske konfederacije, Predlogu zakona o potvrđivanju izmena i dopuna 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 i 35 Carinske konvencije o međunarodnom prevozu robe na osnovu isprave za MDP (Karneta TIR) (Konvencija TIR, 1975).
Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine koji je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Usvojene izmene Zakona o zaštiti prirode i Zakona o vodama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2021

Skupština Srbije usvojila je večeras više zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode i izmene i dopune Zakona o vodama...Jedan od ključnih razloga za izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode odnosi se na zabranu izgradnje hidroelektrana u zaštićenim područjima čime se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.