Izvor: RTS, 29.Mar.2021, 19:42

Vučić čestitao rođenje Danice, bebe rođene iz odmrznutih embriona

U UKC Kragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba, napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.
Kako je predsednik napisao, prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu - koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu.
"Od srca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << želim da čestitam ponosnoj majci, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo", rekao je Vučić.
Za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba je došlo na ovaj naš svet putem vantelesne oplodnje.
Vučić je istakao da će država nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. "Jer, budućnost Srbije su naša deca", napisao je Vučić na Instagramu.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: U centru u Kragujevcu rođena prva beba iz odmrznutih embriona

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je za dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Kragujevcu rođeno 30 beba i dodao da je u tom centru rođena prva beba iz odmrznutih embriona.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.