Vučević primio delegaciju EBRD-a

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević primio delegaciju EBRD-a

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa saradnicima razgovarao je u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa višim bankarom Davorom Inđićem iz sektora za gradsku infrastrukturu i životnu sredinu, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.
Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj istakli su da su imali dobru saradnju i sa drugim gradovima u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poput Beograda, Kragujevca i Niša, ali da im je Novi Sad jedan od prioriteta, navodi se u saopštenju.
Vučević je delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj upoznao sa najznačajnijim budućim kapitalnim infrastrukturnim projektima za Novi Sad i tom prilikom naglasio da su u fokusu za naredni period projekti poput izgradnje zapadne obilaznice oko Novog Sada, centralnog prečistača za otpadne vode, obilaznice oko Petrovaradina, prve podzemne garaže u centru grada i projekat regionalne deponije. 
"U pitanju su kapitalni projekti čija realizacija ne bi zavisila direktno od sredstava iz budžeta Grada, već bi bila potpomognuta spoljnom saradnjom i partnerstvima", rekao je Vučević.
Tokom sastanka predočeno je da bi Evropska banka za obnovu i razvoj pored pružanja finansijske pomoći i logističke podrške, mogla da ostvari značajnu savetodavnu ulogu za Novi Sad, pretežno u pravcu osnaživanja projekata energetske efikasnosti.
To se, pre svega, odnosi na unapređenje energetske efikasnosti u Sportsko poslovnom centru "Vojvodina" (SPENS), a potom i u sektoru javne rasvete, ali i u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad".
Ukoliko bi Grad unapredio svoju energetsku efikasnost, ostvario bi veliku prednost i stekao jedan od osnovnih preduslova za svako dalje apliciranje za fondove Evropske unije.
U tom slučaju bi saradnja Grada sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, u oblasti energetske efikasnosti bila najbolja preporuka i polazna osnova za dalje konkurisanje kod evropskih fondova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi Sad jedan od prioriteta

Izvor: Danas, 11.Mar.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa saradnicima, razgovarao je u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj na čelu sa višim bankarom Davorom Inđićem iz sektora za gradsku infrastrukturu i životnu sredinu...Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.