Vodovod ubedljiv na startu, poraz Radničkog

Izvor: KGsport.info, 25.Avg.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodovod ubedljiv na startu, poraz Radničkog


U prvom kolu Ekipnog prvenstva Srbije u šahu, kragujevački timovi Vodovod i Radnički zabeležili su polovičan učinak. Vodovod je bio ubedljiv protiv Valjevskog šah kluba „Sv. Nikolaj Srpski“ sa 5:1, dok je Radnički poražen minimalnim rezultatom 2,5:3,5 od veoma jake ekipe beogradske Laste.
Vodovod nije imao puno problema sa Vrščanima, koji su pred početak prvenstva imali velikih finansijskih problema i jedva su uspeli da skupe ekipu za šampionat.
Ekipa iz Vršca je znala da nema šta da traži na prve tri table protiv Kragujevčana, pa su Gračevu, Ivaniševiću i Perunoviću suprotstavili Tošića, Jovičića i Savića, koji su kapitulirali posle dvadesetak poteza, pa je Vodovod vrlo lako došao do ubedljivog vođstva od 3:0. Vrščani su svoju šansu tražili na poslednje tri table, gde su Kragujevčanima suprotstavili dva intermajstora, Gorana Vojinovića i Milana Božića, kao i velemajstora Vladimira Kostića. Ipak, ta taktika im se nije isplatila, pošto je Bogosavljević brzo remizirao sa Vojinovićem na četvrtoj tabli,  kao i iskusni Abramović sa Vladimirom Kostićem na šestoj.  Na petoj tabli je Danilo Milanović uspeo da savlada Božića i donese i četvrtu pobedu ekipi Vodovoda u ovom duelu.
Za razliku od Vodovoda, ekipa Radničkog imala je težak zadatak. Protivnik im je bila ekipa Laste iz Beograda, koja ima visoke ambicije i odličan sastav na ovom prvenstvu.
Na prvoj tabli je nekadašnji prvak države Branko Damljanović uspeo da posle velike borbe, u 76-om potezu iskoristi pešaka više u topovskoj završnici i dobije partiju protiv grčkog velemajstora Mastrovasilisa. Na drugoj tabli Blagojević i Brenjo su remizirali posle dvadesetak poteza, a miroljubivo su završeni i dueli Benković-Pavlović na četvrtoj tabli, odnosno Arsović-Radovanović na šestoj tabli. Nažalost, Bojan Jovanović je na petoj tabli poražen belim figurama od Nikole Ostojića, tako da je sva pažnja bila usmerena na duel između nekadašnjeg prvaka Jugoslavije Dragana Barlova i velemajstora Miodraga Savića, na trećoj tabli. Posle maratonske borbe, u 112. potezu, velemajstor Barlov je kapitulirao pred promocijom protivničkih pešaka, tako da su Beograđani na kraju slavili sa minimalnih 2,5:3,5.
Danas je na programu drugo kolo, u kome će Vodovod igrazi protiv Niškog šah kluba, dok će Radničkom protivnik biti ekipa Jasenice iz Smederevske Palanke.
Foto: ŠSS
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Efikasno kolo, gostima više bodova

Izvor: KGsport.info, 26.Avg.2013, 08:57

U 2. kolu Prve lige grada  Kragujevca nove pobede zabeležile su ekipe Korićana, Jadrana i Partizana i jedine imaju maksimalan učinak.. Baš kao i prethodno i ovo kolo bilo je efikasno. Gosti su imali više uspeha, a čast domaćinu spasila je ekipa Vinograda koja je slavila u susretu sa Maršićem.. Zanimljiv...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.