Vlasniku psa određen pritvor

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasniku psa određen pritvor

Zdravstveno stanje desetogodišnje N.M. iz Aranđelovca koju je pre dva dana ujeo pas i naneo joj teške telesne povrede stabilno. Vlasniku psa Saši M. određen pritvor.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu odredio je pritvor Saši M, čiji je pas pre dva dana napao devojčicu i naneo joj teške povrede.

Za krivično delo ugrožavanje bezbednosti propisana je kazna od jedne do deset godina  zatvora.

U Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zdravstveno stanje desetogodišnje N.M. iz Aranđelovca koju je pre dva dana ujeo pas stabilno. 

Nesreća se dogodilo u dvorištu auto servisa "Mila" u Aranđelovcu, gde se povređena devojčica igrala sa ćerkom vlasnika psa. Pas rase doga argentino star godinu i po iskočio je iz boksa i napao dete. 

Žitelji Aranđelovca su zabrinuti i od nadležnih očekuju oštriju kontrolu i kazne za nesavesne vlasnike pasa.

Neosporno je da postoje agresivnije rase pasa, ali veterinar Radoslav  Milovanović kaže da ne treba kriviti psa, već je vlasnik taj koji dresurom i odgojem utiče na to kakav će pas biti.

Tako snažnog psa vlasnik je morao ili dobro da dresira i da ga socijalizuje, smatra

Milovanović.

U lokalnoj samoupravi u Aranđelovcu kažu da postoje strogi kriterijumi za čuvanje pasa, a da protiv vlasnika psa koji je napao devojčicu do sada nije bilo pritužbi.

Komunalni inspektori ove godine podneli su 16  prijava protiv vlasnika pasa, kaže načelnica Opštinske uprave Snežana Jovčić, a najčešći prekršaji bili su neadekvatno zbrinjavanje pasa koji  su bežali svojim vlasnicima.

Pas koji je napao devojčicu, još uvek se nalazi u podrumu kuće svojih vlasnika. Kako RTS saznaje obezbeđen je i tokom dana trebalo bi da bude prebačen u azil za životinje u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.