Vlasnicima Metal sistema i Dajmonda određen pritvor

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnicima "Metal sistema" i "Dajmonda" određen pritvor

KRAGUJEVAC - Istražni sudija Višeg suda u Kragujevcu Suzana Grujović odredila je pritvor vlasniku i direktoru preduzeća "Metal sistemi" Dragoljubu Raduloviću (42) i vlasniku i direktoru firme "Dajmond" Nebojši Cvijiću (41), zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene istrage.

Sudija Grujović, koja je gotovo šest sati saslušavala Radulovića i Cvijića, rekla je da je protiv obojice donela rešenje o sprovođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istrage.

Radulovića i Cvijića uhapsila je kragujevačka policija, koja je saopštila da se oni terete da su u julu 2009. godine, kroz poslovnu dokumentaciju, prikazali da je preduzeće "Metal sistemi" od preduzeća "Dajmond" kupilo proizvode u vrednosti od više od 31 milion dinara, iako stvarne kupovine nije ni bilo.

Da bi izmirili fiktivno dugovanje prema dobavljaču, "Metal sistemi" su u navedenoj vrednosti preduzeću "Dajmond" isporučili vozila i raznu opremu, navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da su na taj način Radulović i Cvijić oštetili "Metal sisteme" za više od 31 miliona dinara, odnosno u toj vrednosti pribavili korist preduzeću "Dajmond".

Preduzeće "Metal sistemi" nastalo je pre tri godine kada je Radulović za 1,7 miliona evra kupio jedan deo industrije krupnih lanaca "Filip Kljajić".

Radnici u tom preduzeću prošle godine u februaru štrajkovali su mesec dana zbog neisplaćenih 10 zarada, a prekinuli ga nakon što je Radulović dobio 3,5 miliona evra kreditnih sredstava od Fonda za razvoj.

Na jesen prošle godine, radnici ponovo štrajkuju, tražeći isplatu pet plata, i od tada do danas traje "bitka" radnika, koji traže i raskid kupoprodajnog ugovora.

Taj ugovor nije raskinut, ali je vlada Srbije pre oko mesec dana donela odluku o preuzimanju 57 odsto vlasništva. Vlasnik 33 odsto bio bi Radulović, a svih 266 zaposlenih vlasnici preostalih 10 odsto imovine.

Ta svojinska transformacija "Metal sistema" nije obavljena, niti je preduzeće registrovano u Agenciji za privredne registre zato što je nedostajao Radulovićev potpis.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen inspektor Poreske uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2011

BEOGRAD -..Policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsila inspektora terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave, filijala Nova Varoš Rajka Popovića (48) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uhapšen inspektor terenske kontrole Poreske uprave

Izvor: S media, 27.Maj.2011

Nastavak akcije na suzbijanju korupcije. Uhapšen inspektor terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave, filijala Nova Varoš Rajko Popović. ..Policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsila inspektora terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave, filijala Nova...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.