Veliko interesovanja za posao u FAS-u

Izvor: Glas javnosti, 17.Jul.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanja za posao u FAS-u

KRAGUJEVAC - Veliko je interesovanje nezaposlenih Kragujevčana za dobijanje posla u fabrici Fiat automobili Srbija (FAS) ili kod kooperanata, jer se od jeseni očekuje zapošljavanje većeg broja radnika, izjavila je danas direktorka filijale Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljana Petrović.

"Od početka godine do danas posao u Fabrici automobila dobilo je više od 200 osoba sa evidencije nezaposlenih i reč je, u većini >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << slučajeva, o proizvodnim radnicima sa trećim i četvrtim stepenom metalske ili mašinske struke", rekla je Petrović.

Ističući da se od septembra očekuje zapošljavanje većeg broja nezaposlenih, kako u fabrici "Fiat automobili Srbija" tako i kod kooperanata, Petrović je rekla da Nacionalna služba zapošljavanja ima kontinuiranu saradnju sa Fabrikom automobila i njenim dobavljačima, koji su izgradili proizvodne pogone u industrijskoj zoni Grošnica u Kragujevcu. Reč je o kompanijama "HTL", "PMC", "Džonson Kontrols" i "Sigit".

"Mi prikupljamo biografije (CV) od nezaposlenih i šaljemo ih fabrici, kao i kooperantima, a oni potom pozivaju na razgovor kandidate i vrše odabir", objasnila je Petrović.

Generalni direktor "Fiat automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara nedavno je u intervjuu Tanjugu rekao da će do kraja ove godine fabrika zaposliti još najmanje 800 radnika, te i da trenutno ima 1.700 zaposlenih.

Serijska proizvodnja novog FIAT-ovog modela "500L" počela je 4. jula i prema rečima Ferare, do kraja godine biće proizvedeno 30.000 jedinica tog automobila.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici se "uhlebili" u industrijskim zonama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2012

ZRENJANIN -..U odnosu na isti period prošle godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Zrenjanin, sada je 2.300 lica manje, a prema rečima direktora zrenjaninske filijale, takva situacija zabeležena je još jedino u Novom Sadu i Kikindi, a posledica je pre svega zapošljavanja većeg...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.