Veliki gest osnovaca iz Desimirovca: Humanitarni bazar za pomoć malom Gavrilu nastavlja se i danas FOTO

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 12:51

Veliki gest osnovaca iz Desimirovca: Humanitarni bazar za pomoć malom Gavrilu nastavlja se i danas FOTO

Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca se nastavlja. Ovoga puta za njega novac sakupljaju učenici iz Desimirovca koji su uz pomoć starijih organizovali Humanitarni bazar.

"Učiteljice OŠ 'Sreten Mladenović' u Desimirovcu, u saradnji sa mamama učenika i svojim učenicima su organizovale Bazar za Gavrila, na kome se juče prodavalo svašta, sitni kolači, slane đakonije, igračke koje su deca donela, čestitke, crteži, slike. Za sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaje na štandovima su bile kutije za dobrovoljni prilog tako da je na ovoj našoj akciji prikupljeno oko 64.480 dinara", rekla je za RINU jedna od učiteljica iz Osnovne škole "Sreten Mladenović".

Ona naglašava da će se humanitarna akcija prikupljanja novca za Gavrilovo izlečenje nastaviti i danas u Velikom Parku u Kragujevcu, pored već pomenutih proizvoda i đačkih rukotvorina na današnjem bazaru biće izložene i tinkture i sirupi iz manastira Kamenac.

Podsećamo, Gavrilo Đurđević iz Kragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom tip 1. Ova bolest je izuzetno teška i progresivna. Posledica je mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MALI LJUDI, ALI VELIKO SRCE! Osnovci iz Desimirovca organizovali humanitarni bazar za pomoć malom Gavrilu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021

Gavrilo Đurđević iz Kragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću - spinalnom mišićnom atrofijom tip 1...Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca se nastavlja. Ovoga puta za njega novac sakupljaju učenici iz Desimirovca koji su uz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.