Vaterpolisti Radničkog i Budve u borbi za prvo mesto (subota, 20 h)

Izvor: KGsport.info, 25.Jan.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog i Budve u borbi za prvo mesto (subota, 20 h)

U derbiju poslednjeg kola regularnog dela Regionalne A2 lige vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju ekipu Budve, u subotu, od 20 časova, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“.
Ovi rivali do sada su upisali po devet pobeda i samo jedan poraz i tako dele prvo mesto sa Solarisom iz Šibenika, pa će ovaj meč odlučiti ko će ostati na samom vrhu na kraju prvog dela.
– Biće jako neizvesna utakmica. Budva je dosta iskusnija od nas, ali se nadamo da će ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << mladi tim, koji je više puta pokazao da može da se nosi sa jačima od sebe, uspeti da dobije meč. Pozivam publiku da, kao na prethodnim utakmicama, dođe u velikom broju, jer naš tim igra mnogo bolje pred punim tribinama. Nadam se da će ekipa osetiti tu energiju sa tribina i da ćemo pobediti – rekao je Tihomir Nikolić, pomoćni trener Radničkog.
Budvani su najefikasniji tim u ligi, sa 143 postignuta gola (14,3 po utakmici), dok su treći po broju primljenih golova (75), odmah iza Kragujevčana (72). Golgeterski, najveća opasnost preti od bivšeg igrača VK Radničkog, Nkole Bogdanovića, a veoma efikasni bili su i Savo Ćetković i Marko Vukmirović.
– Ovo nam je vrlo bitna utakmica, jer nam pobeda donosi prvo mesto pred početak drugog dela. Očekujemo vrlo težak meč. Ekipa Budve je sastavljena od mladih reprezentativaca Crne Gore i par iskusnijih igrača. Izdvojio bih Damjana Danilovića koji već petnaestak godina igra u jakim ligama, tako da ćemo na njega obratiti posebnu pažnju. Dobro smo se spremili, očekujem pune tribine i pobedu za prvo mesto – istakao je Nikola Tomašević, kapiten Radničkog.
Kragujevčani su se za ovaj meč spremali kroz sparing sa reprezentacijom Kazahstana, koja je posle nešto više od mesec dana ponovo došla na pripreme u Kragujevac.
– Očekujemo ozbiljnu utakmicu i lepu atmosferu na tribinama. Veoma nam je bitno da pobedom dođemo do prvog mesta u ovom delu, što bi bio veliki podstrek za naš mlad tim. Dobro smo se spremali, formu brusili kroz dve sparing utakmice sa Kazahstanom i mislim da smo spremni. U meč ulazimo maksimalno ozbiljno i očekujem pobedu – zaključio je Petar Mitrović, juniorski reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.
Izvor i foto: KVK Radnički

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.