Vaterpolisti Radničkog bolji od SAD

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog bolji od SAD

Vaterpolisti Radničkog pobedili su reprezentaciju Sjedinjenih Država sa 9:6 u prijateljskom meču humanitarnog karaktera u Kragujevcu.

Taj meč organizovan je da bi se prikupio novac za lečenje mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba.

Rezultat je bio u drugom planu, pa su obojica trenera pružila šansu svim igračima. Domaći su dobro otvorili utakmicu, pa su već posle pet minuta igre poveli sa 4:0. Međutim, u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minutu prve četvrtine izabranici Dejana Udovičića, prošlogodišnjeg trenera Radničkog, postigli su dva gola i ponovo uveli meč u neizvesnost (4:2).

U drugom periodu viđen je po jedan gol na obe strane, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 5:3. Treću četvrtinu Amerikanci su dobili sa 3:0 i tako po prvi put na utakmici došli u vođstvo (6:5). Ipak, u poslednjoj deonici, Đorđe Filipović, Boris Popović i Filip Filipović postarali su se da pobeda ostane u Kragujevcu.

Najefikasniji bio je Filip Filipović sa četiri pogotka, dva je postigao Boris Popović, a po jedan Vedran Ćirković, Boris Zloković i Đorđe Filipović. Na drugoj strani Aleks Bouven je prednjačio sa dva gola, a jednom su se u strelce upisali Aleks Obert, Den Metjulas, Bret Bonani i Tomas Dansten.

Pored te utakmice, Kragujevčani i Amerikanci su u prethodna četiri dana odradili i nekoliko sparinga, a zajedno će trenirati do subote, kada se Udovičićevi izabranici Dejana Udovičića vraćaju u Ameriku

Zahvalvši se Gradu Kragujevcu i vaterpolo klubu Radnički na svemu što su uradili za njegovu reprezentaciju, Udovičić je rekao da mu je drago što je imao priliku da bude učesnik tog humanitarnog događaja.

Trener Radničkog Dejan Jovović istakao je da to nije poslednja humanitarna akcija koju će njegov tim organizovati za Aleksandra.

Imamo veliku želju da pomognemo našem mladom sugrađaninu u oporavku. Želimo mu da što pre počne normalno da živi svoj život. Izrazio bih veliku zahvalnost reprezentaciji Amerike koja nam je izašla u susret da organizujemo ovaj veliki meč”, izjavio je Jovović.

Aleksandar Prijović, dečak zbog kog je ova utakmica i odigrana, rekao je da je veoma srećan što se tako veliki događaj organizovao za njega i zahvalio se članovima reprezentacije SAD i Radničkog.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog bolji od SAD

Izvor: B92, 14.Feb.2014

Vaterpolisti Radničkog pobedili su reprezentaciju Sjedinjenih Država sa 9:6 u prijateljskom meču humanitarnog karaktera u Kragujevcu...Taj meč organizovan je da bi se prikupio novac za lečenje mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba...Rezultat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.