Vasko Popa dobija spomenik u Beogradu

Izvor: Press, 30.Jun.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasko Popa dobija spomenik u Beogradu

Udruženje književnika Srbije nedavno je pokrenulo inicijativu da Vasko Popa, jedan od najznačajnijih pesnika na srpskom jeziku i akademik, dobije obeležje u Beogradu.
Foto: Wikimedia/Stevan Kragujević
Vasko Popa, jedan od najznačajnijih pesnika na srpskom jeziku i akademik, dobiće spomen obeležje u Beogradu.
Udruženje književnika Srbije nedavno je pokrenulo inicijativu da Vasko Popa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jedan od najznačajnijih pesnika na srpskom jeziku i akademik, dobije obeležje u Beogradu.
Njihov predlog je podržao Goran Vesić, gradski menadžer, sa idejom da Popa dobije spomen u okolini parka Tašmajdan, gde je provodio najviše vremena s obzirom na to da je živeo u neposrednoj blizini.
– Dogovorili smo se da Udruženje pored inicijative za podizanje spomen-obeležja Vasku Popi uputi predlog i da se napravi posebno obeležje piscima koji su živeli i radili u Skadarliji, kao i piscima koji su značajni za srpsku kulturu, a nemaju obeležje u Beogradu – rekao je Vesić, posle sastanka sa predstavnicima UKS.
Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović izjavila je da će saradnja Beograda i UKS omogućiti da naš grad nastavi da promoviše kulturu sećanja na one ljude koji su zadužili naše društvo.
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.