Utvrđen Nacrt Odluke o budžetu grada za 2015.godinu

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Dec.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen Nacrt Odluke o budžetu grada za 2015.godinu

Gradsko veća utvrdilo je danas Nacrt Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2015.godinu i uputilo ga Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje. Budžet grada za narednu godina planiran je u visini od 7 milijardi 530 miliona dinara dok su ukupni iskazani rashodi za narednu godinu 8 milijardi 380 miliona dinara.

“Imamo ukupan deficit u iznosu od 850 miliona dinara i to 200 miliona dinara koji se odnose na fiskalni deficit i 650 miliona dinara koji se odnosi na isplatu glavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u 2015.godini. Razlog što je iskazan ukupan deficit u iznosu od 850 miliona dinara jeste tri milijarde dinara prenetih obaveza iz prethodnog perioda koje smo ukalkulisali u budžet za 2015.godinu i možemo reći da ovo, transparentnije, prikazivanje budžeta označava novi početak u smislu efikasnijeg upravljanja finansijama u gradu Kragujevcu i racionalnije trošenje resursa grada“, rekao je član Gradskog veća za finansije i imovinu Igor Mitrović. On je naglasio i da je iskazani deficit u budžetu u skladu sa Zakonom.

Članovi Gradskog veća danas su usvojili i Nacrt Odluke o izmeni Odluke o boravišnoj taksi u gradu Kragujevcu i ovaj akt uputili gradskom paralmentu na dalju nadležnost. Izmenom ove Odluke, kako je objasnio član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić, neće više postojati zone a bilo ih je tri i cena boravišne takse, u zavisnosti od zone iznosila je 70, 60 i 50 dinara.

“Sada imamo jedinstvenu cenu od 70 dinara i za razliku od prethodnog perioda kada je postojala kategorija turističkih objekata sada imamo kategoriju ugostiteljskih objekata. Time je napravljen i veći obuhvat objekata u kojima će lica koja u njima borave plaćati boravišnu taksu“, rekao je Jekić. Član Gradskog veća za privredu dodao je i da se izmenama ove Odluke plaćanja boravišne takse oslobađaju lica starosti do 7 godina, lica starosti od 7 do 15 godina plaćaće 50% iznosa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEFICIT: Kragujevački budžet za 2015. kraći za 850 miliona dinara

Izvor: Kurir, 02.Dec.2014

KRAGUJEVAC - Gradsko veće Kragujevca utvrdilo je danas nacrt budžeta za 2015. godinu kojim se planira deficit u iznosu od oko 850 miliona dinara...Budžet Kragujevca je planiran na oko 7,5 milijardi dinara, a ukupni iskazani rashodi za narednu godinu iznose oko 8,3 milijarde dinara, rečeno je na sednici...

Nastavak na Kurir...

Nacrt budžeta grada prosleđen Skupštini

Izvor: Šumadija Press, 02.Dec.2014

Gradsko veće utvrdilo je Nacrt Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2015.godinu i uputilo ga Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.