Uručeni sertifikati o završenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Dec.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni sertifikati o završenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, danas su svečano uručene potvrde o obavljenoj Studentskoj letnjoj stručnoj praksi. Studentima završnih godina osnovnih, integrisanih i master studija fakulteta u Kragujevcu, potvrde su uručili Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi i prof. dr Živadin Micić prorektor za nastavu i studentska pitanja.

Prof. dr Micić čestitao je studentima na uspešno završenoj stručnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << praksi i podsetio ih da će pored stečene fakultetske diplome ovaj sertifikat značiti u lakšem pronalaženju posla. Univerzitet i Grad Kragujevac program stručne prakse zajednički organizuju od 2012. godine a u koordinaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata i Kancelarije za mlade. Pored ove, Univerzitet realizuje još i prakse u saradnji sa Kliničkim centrom i Institutom za javno zdravlje. Kroz program stručne prakse u lokalnoj samoupravi i institucijama čiji je osnivač grad, do sada je prošlo blizu 200 studenata. 

Grad Kragujevac i Univerzitet već sedmu godinu zajednički realizuju program za studente Univerziteta u Kragujevcu. Ove godine grad je ponudio 173 slobodne pozicije na koje su studenti mogli da apliciraju u deset gradskih uprava i 18 javno-komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad. Na konkurs se prijavilo nešto manje od 40 a uspešno je završilo 26 kandidata. Plan je da ovim programom pomognemo studentima da svoja stečena znanja na fakultetima upotrebe u praksi a istovremeno predstavlja i način da se bolje pozicioniraju na tržištu rada jer svaki poslodavac od budućeg zaposlenog očekuje da ima neku praksu, rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika.

Prema rečima Marije Tomović, predstavnice Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata za apliciranje za stručnu praksu potrebno je da budu studenti završnih godina osnovnih, master i integrisanih studija i dokumentacija - motivaciono pismo, biografija studenta i potvrde sa fakulteta sa prosečnom ocenom. Do sada je praksa realizovana u dva ciklusa u julu i avgustu mesecu, a u planu je da se nastave ovi programi jer su se pokazali veoma korisnim za studente.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.