Uručeni ključevi specijalizovanih vozila iz donacije

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Maj.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni ključevi specijalizovanih vozila iz donacije

Na poligonu u Kneževom arsenalu danas je organizovana primopredaja ključeva pet specijalizovanih vozila, koje je gradu Kragujevcu donirala Spasilačka organizacija Ujedinjenog Kraljevstva.

Ključeve od četiri vatrogasna i jednog sanitetskog vozila gradonačelniku Radomiru Nikoliću uručio je Gari Benet šef Spasilačkog tima Škotske.

Prošlo je nešto manje od godinu dana kako smo na ovom mestu organizovali obuku i primili prvu donaciju od Spasilačke organizacije Ujedinjenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kraljevstva koja je realizovana u saradnji sa Blasthswod Care, rekao je zahvaljujući se na donaciji u ime grada Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika Kragujevca. Tada smo dobili pet specijalizovanih paleta - opreme za naše vatrogasno spasilačke brigade i deo opreme koji je namenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Rezultat nastavka obostrane i uspešne saradnje su i ova specijalizovana vozila. Ovu donaciju prima grad Kragujevac i biće prosleđena specijalizovanim jedinicama Sektora za vanredne situacije i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. O značaju same donacije ne treba puno govoriti, ako se ima u vidu činjenica da Vatrogasno spasilačka brigada u Kragujevcu raspolaže sa 12 vozila. Zahvaljujući ovoj donaciji kapacitet voznog parka povećava se za trećinu što znači da će ekipe biti mnogo mobilnije i brže stizati do mesta intervencije.

Škotska spasilačka organizacija je jedan deo humanitarnog tima Blaythswod Care Ujedinjenog Kraljevstva koji pomaže da se implementiraju naši projekti, rekao je Gari Benet. U proteklih pet dana ovde smo organizovali obuku za 42 polaznika: vatrogasce spasioce sa područja Šumadijskog upravnog okruga i Bajine Bašte, pripadnike civilne zaštite i zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. U ime svog tima zahvaljujem se svima koji su pomogli da se obuka realizuje. Svi polaznici pokazali su veliku predanost, veliko angažovanje i požrtvovanje tokom obuke. Bez obzira na sve teške zadatke koje smo pred polaznike postavili, izvršeni su na najbolji mogući način. Možete biti ponosni na sebe za sve ono što ste postigli ove nedelje - naglasio je Benet.

Rezultat te saradnje je i donacija jednog vatrogasnog vozila Bajinoj Bašti koja je i ranijih godina sarađivala sa Spasilačkim timom iz Britanije.

U ime Sektora za vanredne situacije na donaciji i obuci koja je organizovana u Kragujevcu zahvalio se pomoćnik načelnika Goran Nikolić koji je naglasio da Uprava za vanredne situacije i vatrogasno spasilačke jedinice imaju partnera u lokalnoj samoupravi Kragujevca.

Nakon primopredaje ključeva svim polaznicima obuke Gari Benet, šef Spasilačkog tima Škotske uručio je sertifikate.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.