Univerzitet u Kragujevcu o aferi “Indeks“

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzitet u Kragujevcu o aferi “Indeks“

U interesu Univerzita je da se sudski postupak što pre okonča, kako bi se skinuo teret sa leđa Pravnog fakulteta, ali i čitavog Univerziteta u Kragujevcu. Kada budu donete pravosnažne, osuđujuće presude, Univerzitet će moći da reaguje na adekvatan način, navodi se u saopštenju Univerziteta u Krajevcu.
Povodom izricanja prvostepene presude optuženima u aferi "Indeks", pred Višim sudom u Smederevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << među kojima su profesori i radnici Pravnog fakulteta, sa Univerziteta saopštavaju, da najoštrije osuđuju bilo koji oblik korupcije i smatraju da visoko obrazovanje, mora da bude nosilac razvoja društva.

"Kada presuda bude pravosnažna i ukoliko bude osuđujuća, sve što bude naloženo od suda po pravosnažnosti, Univerzitet u Kragujevcu sprovešće uz pomoć nadležnog ministarstva", navodi se u saopštenju.
Univerzitet u Kragujevcu pruža punu podršku državnim organima da postupak sprovedu do kraja, jer je akademska zajednica, a posebno studenti Pravnog fakulteta, pretrpela veliku štetu zbog afere "Indeks".
Kako se navodi, raditi kao profesor Univerziteta, velika je čast, koja sa sobom nosi obavezu da se studentima prenese ne samo znanje, već i etičko ponašanje.
"Korupciji nema mesta u visokom obrazovanju i ona mora biti najoštrije sankcionisana", stoji u saopštenju Univerzitea u Kragujevcu dostavljenom RTS-u.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.