Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena arhiva građevinske i komunalne inspekcije

Kragujevac - Gradsko veće u Kragujevcu formiralo je komisiju za procenu i utvrđivanje štete od požara koji je u ponedeljak uveče izbio na šestom, poslednjem spratu zgrade ovdašnje gradske uprave, u kojem, podsetimo, nije bilo povređenih, ali su uništene, ili oštećene radne prostorije i arhivska dokumentacija inspekcijskih i drugih službi.

Zadatak komisije, koju čini 15 članova, uglavnom inženjera građevine i informacionih tehnologija, jeste da utvrdi i proceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << štetu nastalu od požara u poslovnim prostorijama, opremi i predmetima; da predloži aktivnosti, mere i neophodna sredstva za sanaciju zgrade i dostavi izveštaj Gradskom veću u najkraćem mogućem roku.

Veće je naložilo i da se što pre utvrdi stanje u kojim prostorijama gradsko uprave postoje uslovi za bezbedno organizovanje procesa rada, a u kojim takvi uslovi ne postoje. Zaposlenima je naloženo da racionalno koriste klima-uređaje i druge električne aparate dok se uslovi za rad ne normalizuju.

Prema informaciji nadležnih u gradskoj upravi, u požaru je uništena kompletna arhiva građevinske i komunalne inspekcije i inspekcije za saobraćaj i puteve. Otežan je i rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelarije i isključene struje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sumnjive paljevine u srcu Šumadije

Izvor: Politika, 08.Jul.2015

U Kragujevcu su gorele i radničke barake i poslovni objekti gradskih tajkuna, a uvek je „krivac” za požar bila „neispravna električna instalacija“..Kragujevac – U požaru koji je kasno preksinoć zahvatio zgradu kragujevačke administracije gotovo u potpunosti je uništena arhiva građevinske...

Nastavak na Politika...

Još se ne zna uzrok požara u Kragujevcu

Izvor: RTS, 09.Jul.2015, 15:15

Uzroci požara, koji je pre tri dana izbio na šestom spratu gradske uprave Kragujevca i dalje se utvrđuju. Istraga je završena sinoć, a prikupljeni dokazi odneti su na veštačenje u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar MUP-a Srbije, potvrđeno je RTS-u. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.