Ukinut pritvor Predragu Bogićeviću: Ravnogorac se brani sa slobode

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor Predragu Bogićeviću: Ravnogorac se brani sa slobode

Sud ukinuo pritvor Predragu Bogićeviću, uhapšenom po poternici Crne Gore. O eventualnoj ekstradiciji odlučivaće ponovo Viši sud u Kragujevcu SPECIJALNI sud u Beogradu doneo je u četvrtak rešenje kojim se ukida ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47) iz Kragujevca, predsedniku Ravnogorskog pokreta, uhapšenom po Interpolovoj poternici iz Podgorice, zbog navodnog učešća u pokušaju terorističkih napada uoči izbora u Crnoj Gori. Sud je tako zauzeo isti stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i prema Nemanji Ristiću, koji je ranije pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Bogićević, po rešenju suda, ne sme da napušta područje Kragujevca, i mora svakog ponedeljka da se javlja u stanicu policije. Ako ima potrebu da napusti grad, moraće za to da traži odobrenje suda. O njegovoj eventualnoj ekstradiciji Crnoj Gori odlučivaće ponovo Viši sud u Kragujevcu. Predrag Bogićević nikada nije krivično odgovarao, niti je osuđivan. Do dana hapšenja je radio u "Pošti Srbije". Učesnik je rata kao pripadnik JNA, kada je u borbama u Vukovaru ranjen, i od tada je ratni vojni invalid sa 40 odsto oštećenja. Organizator je mnogobrojnih humanitarnih akcija davanja krvi, kao i sakupljanja pomoći za ratne invalide, decu stradalih boraca, kao i za druge socijalno i materijalno ugrožene građane bez obzira na naciju, veru i političku pripadnost. Oženjen je, otac dvoje dece. IZOLACIJA PREDSEDNIK Ravnogorskog pokreta teretio se za krivično delo stavaranja kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju, ali je prva tačka odbačena. Bogićević, koji je bio pod crvenom Interpolovom poternicom i pod tužbenom zahtevu Crne Gore, od 7. decembra prošle godine, uhapšen je u januaru i od tada se nalazio u "izolaciji".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE SME DA NAPUŠTA KRAGUJEVAC: Specijalni sud ukinuo ekstradicioni pritvor Bogićeviću

Izvor: Kurir, 24.Feb.2017, 00:55

...Sud je zauzeo isti stav kao i prema Beograđaninu Nemanji Ristiću koji je osumnjičen za isto krivično delo, i kojem pritvor nije ni određivan..Pravni zastupnik Bogićevića, kragujevački advokat Slaviša Mrdaković novinarima je juče rekao da njegov klijent (Bogićević) više nije u pritvoru,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.