Uhapšeni direktorka i arhitekte Direkcije za urbanizam u Kragujevcu

Izvor: Blic, 02.Okt.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni direktorka i arhitekte Direkcije za urbanizam u Kragujevcu

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i korupcije kragujevačka policija je uhapsila i odredila pritvor generalnoj direktorki JP "Direkcija za urbanizam" Mirjani Ć. (50), arhitektama Zvonku M. (55) i Ivanu S. (39) koji rade u istom preduzeću, kao i vlasnici projektantskog biroa "Arhikon" Snežani H. S. (62).

Krivičnu prijavu je policija podnela i protiv Gorana P. (63), načelnika odeljenja u Direkciji za urbanizam i Mirjane A. (63), pravnice u istoj firmi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Postoje osnovi sumnje, kako je saopštila policija, da je Mirjana Ć. naložila da se raspiše tender za izradu projekta za gradnju zatvorenih bazena u Kragujevcu, tokom 2010. godine, i ako je ovo preduzeće imalo sve uslove da uradi samo.

Komisija je odabrala projektne biroe koji ne posuduju odgovarajuće licence niti arhitekte, pa su bazene projektovali zaposleni u Direkciji za urbanizam, u ime tih privatnih biroa. Tako su biroi "Atrijum" i "Arhikon" oštetili Direkciju za urbanizam za ukupno 1,9 miliona dinara.

Komisija za odabir najpovoljnije ponude, koju su činili Goran P, Zvonko M. i Mirjana A. kao ponuđače za taj posao odabrali su projektne biroe "Atrijum" koji ne poseduje projektnu licencu već je projekat uradio Zvonko M, zaposlen u Direkciji za urbanizam, i "Arhikon" čiji je vlasnik Snežana H.S.

Policija navodi da je ispred "Arhikona" koji ne poseduje licenciranog arhitektu, projekat uradio Ivan S, sin vlasnice tog projektnog biroa, takođe zaposlen u Direkciji za urbanizam.

Zvonku M, koji je uradio projekat ispred "Atrijuma", taj projektni biro novac je isplatio u gotovini, navodi policija i dodaje da su za izradu projektne dokumentacije projektni biroi "Atrijum" i "Arhikon" od Direkcije za urbanizam naplatili po 954.000, odnosno 1.908.000 dinara, za koliko je i oštećeno to javno preduzeće.

Posle isteka mere policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti sprovedeni Istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Povezane vesti: Privedeno nekoliko osoba zbog korupcije Hrvatska: Uhapšena dva policajca zbog odavanja službenih tajni Krivična prijava protiv bivše načelnice za urbanizam Saslušan bivši direktor "Galenike" Direktori iz afere "Jugoremedija" pušteni iz pritvora
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.