Uhapšene četiri osobe zbog primanja i davanja mita

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene četiri osobe zbog primanja i davanja mita

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su četiri osobe iz Kragujevca i Svilajnca zbog davanja i primanja mita prilikom sprovođenja javnih nabavki, saopšteno je danas.

Uhapšen je G.R. (42), kao odgovorno lice direkcije za nabavke u "Energetika" iz Kragujevca zbog primanja mita, zatim D.C. (48) kao faktički odgovorno lice kompanije "Cvetković kop" iz Svilajnca zbog davanja mita, M.S. (44) iz Kragujevca zbog pomaganja u primanju mita i Z.M. (58) iz Svilajnca zbog posredovanja u davanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mita.

Sumnja se da je G.R. od D.C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće "Energetika" i dobijanje posla na tenderu, što je 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. i posrednika Z.M.

M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponuđaču D.C.

Za ove usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.

Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M.S. i D.C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.